на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Президент Республіки Польща Анджей Дуда
про Росію та Україну
та російську агресію в Україні

 

«Мені здається, що сьогоднішня Росія з демократією не має нічого спільного. Свідченнями цьому є - щоденні порушення російської конституції. Але це проблема дій Росії не тільки у внутрішній сфері, але і в зовнішній політиці. Це перша європейська держава, яка вчинила військове втручання у справи іншої незалежної європейської держави, відібравши частину її території».

«Я з величезним занепокоєнням сприймаю думку про те, що з Росією слід домовлятися за всяку ціну. Я підкреслюю - немає таких економічних інтересів, які послужили б причиною того, що ми, чесні люди, продамо Україну».

«Переговори з РФ, що стосуються України, в яких бере участь не весь Євросоюз, а тільки Франція і Німеччина, нагадують мені не нормандський, а «ялтинський» формат».

«Зараз не можна погоджуватися з тим, щоб Росія ковтала України по шматочках. Ми несемо відповідальність за інтеграцію європейських держав і цілісність кордонів у Європі. Зупинка цього процесу поглинання стане успіхом Європи. Згода на гнилій компроміс буде її поразкою».

 





 

Яндекс.Метрика