на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Росія провела розтин тіл загиблих з рейсу МН17,
– The Guardian

Guardian, одне з найавторитетніших у світі видань не пожаліло епітетів і назвало речі своїми іменами.

Про це пише Політолог. Новий випуск газети вийшов з таким заголовком:

«MH17 report suggests efforts were made to cover up causes of disaster» або українською: «Звіт по МН17 виявив спроби приховати причини катастрофи»

Які саме спроби «ополченців» ДНР / ЛНР приховати причини краху МН17 розповіла газета The Guardian:

ПЕРШЕ: «Dutch experts found captain’s body hadundergone an external and internal examination to remove foreign objects»

Тобто, голландські експерти встановили, що на тілі капітана провели розтин для видалення сторонніх об’єктів.

Примітно, що в середині літа минулого року подібне повідомлення було опубліковане в УНІАН, причому повідомлення про те, що незаконний розтин зробили в Донецьку – ці повідомлення були як від донецьких лікарів, так і від харківських (трупи перевозили з Донецька в харківський морг, і вже звідти везли літаком в Нідерланди).

ДРУГЕ: «The report noted that some «aeroplane parts and cargo» photographed immediately after the crash vanished».

У звіті зазначено, що багато частин літака і вантажу, які встигли сфотографувати одразу після падіння – згодом зникли.

Також, зазначено, що зникли саме ті фрагменти, які були пробиті осколками і мали сліди сажі від вибуху.

Нагадаємо, що слідчих та експертів DSB до місця падіння лайнера не пускали до листопада 2014 року.

«Ополченці» не врахували, що сучасні фото і кінокамери мають дуже хороший зум і запас розширення. На знімках – навіть зроблених здалеку – можна дуже багато всього розгледіти. І скласти «обліковий список». І потім, вже на місці – можна впевнено визначити, що деякі фрагменти пропали.

ТРЕТЄ: «Avionics units» from the cockpit disappeared too».

З кокпіту також зникли блоки авіоніки.

Журналісти Guardian не помітили ще одну, четверту спробу замести сліди, але у звіті DSB цей факт відзначено:

«Росія не надала вихідні цифрові записи своїх радарів. Замість вихідних даних вони передали відеозапис з екрану монітора (на відеокасеті!). На ці вихідні дані їм неодноразово посилали запити, які залишалися без відповіді. А потім вони заявили, що вихідна  інформація стерта. Оскільки вони не зобов’язані її зберігати».

Ці факти – відзначені у звіті.

Очевидно, що журналісти не знали (та й не могли знати), чим цікаві для слідства саме вихідні дані радарних записів. За ними можна проробити частотний аналіз сигналу з радарного приймача. І ймовірно, що цей аналіз виявить роботу стороннього радара над об’єктом. Иншими словами, по вихідному радарному запису можна було б помітити і роботу радара, який відслідковував Боїнг, і роботу радара, який підсвічував для наведення ракети.

Очевидно, що наполягаючи на брехні, вперто заперечуючи очевидні факти і здійснюючи незграбні спроби заховати докази – РФ тільки ще більше переконує слідчих у підозрі, що Боїнг збили не випадково, а навмисно.

Чим довше триває цей ганебний фарс – тим більше шансів, що в обвинувальному висновку Прокуратури Нідерландів стоятиме кваліфікація «Умисне вбивство».

«Captain Team B (non-operating flight crew): Three metal fragments were detected by means of X-ray examination. Two of which were identified as surgical clips...»

«Капітан команди Б (змінний екіпаж): Три металевих фрагменти були виявлені за допомогою рентгена. Два з них були ідентифіковані як хірургічні затискачі...»

Отже, Guardian повідомила такий факт: В Остаточному Звіті DSB зафіксовані факти, що свідчать про те, що з тілами жертв МН17 проводили хірургічні дії.

 

Політолог

 





 

Яндекс.Метрика