на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Ігри закінчились: Путіну не вдасться знову обдурити США,
– доповідь Heritage Foundation

Чинний президент РФ Владімір Путін здійснив своєрідний подвиг – він доволі успішно обдурив двох президентів США, проте втретє главу Білого дому обдурити не вдасться.

 

Про це йдеться в доповіді Heritage Foundation – стратегічного дослідного інституту США, який займається широким спектром досліджень міжнародної політики. Доповідь Heritage Foundation включає рекомендації для формування загальної лінії стратегії США щодо Москви.

У документі, який містить 40 сторінок, наголошено, що нинішньому господареві Кремля вдалося змусити Білла Клінтона і Джорджа Буша-молодшого повірити у правдивість своїх намірів. 42-й і 43-й глави Білого дому вважали, що Росія є надійним партнером Америки, який поважає принципи демократії. В обох випадках – Клінтону і Бушу-молодшому – довелося розчаруватись.

«США не можуть дозволити обдурити себе втретє. Ми не можемо розглядати РФ так, немов проблеми, які вона створює, є чимось окремим і ні з чим не пов’язані», – йдеться в документі.

«Зрозуміло, немає єдиного рішення для всіх існуючих проблем. Але в основі всіх цих проблем лежить одне: природа кремлівського режиму. Всеохоплююча стратегія Вашингтона стосовно РФ починається з розуміння того, що Росія не йде по кам’янистій дорозі демократії. Це самодержавство, яке виправдовує своє право на владу за допомогою сили, обману і сильного ідеологічного наступу на Захід загалом і США зокрема. США повинні підходити до Росії з урахуванням того, чим вона є, а не того, якою вона хоче здаватися», – сказано в доповіді.

У доповіді Heritage Foundation автори згадали негативний досвід прем’єр-міністра Великобританії Уїнстона Черчилля, який у 1943-му році виробив свою стратегію щодо Кремля, який «втомив його багаторічними скаргами, звинуваченнями» і викривленим сприйняттям реальності.

«Досвід навчив мене, що не варто сперечатися з совєтськими людьми. Потрібно просто протистояти їм за допомогою нових фактів і чекати їхньої реакції», – сказав тоді Черчилль. «Це правильний курс для США стосовно Росії сьогодні», – йдеться в тексті доповіді.

 

http://politolog.net/novosti-mira/igry-konchilis-putinu-ne-udastsya-snova-obmanut-ssha-doklad-heritage-foundation/

 

 


Яндекс.Метрика