на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Alexander J Flint

Кілька слів про Росію. Щиро

ОК, друзі мої, маю що сказати вам від усієї моєї великої душі:

1. Росія – країна-агресор і такою є протягом всієї своєї історії з часів Івана Грозного.

2. СССР розпався, бо ніхто в нього не вірив і не хотів сидіти під владою Москви. Їх тримали силою. Як сила зникла, з’ясувалося, що це блядське «братерство народів», ніколи і не існувало.

3. Скласти назад СССР під ніяким соусом не вдасться і цьому, я це не приховую, будуть дуже активно перешкоджати. Тому, можна забути і навіть не починати. Кожна колишня совєтська республіка і сателіт тому так і біжать в НАТО, бо не знають, яким парканом від вас, дорогеньких, відгородиться. Так їх дістав весь той сморід, що йде з Кремля останні, як мінімум, 100 років.

4. Ніхто російської ядерної зброї і істерик її поцреотів про те, що вони покажуть комусь кузькіну мать, не боїться. Хочу нагадати, що хоча б за спробу підповзти до ядерної кнопки – Росії не стане протягом 30 хвилин. Без розмов, з’ясувань і світських раундів. Все зрозуміло? Окрім, як знищити весь світ, ви ж нах нічого не можете і не пропонуєте. І тому продовжуйте самі собі співати дифірамби. Весь світ чудово розуміє, чим насправді ви є – відстало-дикі папуаси третього світу з претензіями на велич. Томний вечір з вашою участю у світі давно закінчився.

5. Україна веде абсолютно законну і справедливу війну за свою територіальну цілісність, гідність і право на самовизначення. Не знаю, чи буде Україна зразковою західною країною з сильною економікою, але вона буде незалежною країною. І Крим ніхто назад відвойовувати не буде. Знаєте чому? Бо так чи инакше, але Крим або віддадуть назад, або якось владнають цю суперечку за допомогою компенсації. Росія його не втримає. Поки хай грається, витрачає на цю діру 200 млрд $ і роздуває щоки – кінець неминучий. Це тільки питання часу.

6. Путін і його кліка – досить вмілі інтригани, КГБшники, колишні комуністи, експропріатори чужого майна і справжні кати та вбивці. Скажу чим вони насправді ніколи не були і не будуть – будівничими нормальної країни та економіки. Всі досягнення Путіна – це вдала для його допотопної економіки світова кон’юнктура зі споживанням газу і нафти. Зараз вона наочно змінюється. Тому чудеса закінчилися або закінчуються. Коли рвоне і як рвоне не знаю. Але рвоне обов’язково. Сумніви? Швидко гортаємо історію і згадуємо спочилий у бозі СССР.

7. Ні, ніхто не цікавиться Росією. Вона займає останні місця серед зацікавлень нормальних людей. Чому? Тому що ця країна нічим себе світові не пропонує. Вона якесь велике порожнє місце десь на крайній півночі з ведмедями і горілкою.

8. Величі в Росії, в її культурі, економіці, досягненнях, народі – нема ніякої. Може, були окремі епізоди і прориви моторошною ціною, були окремі письменники і музиканти, вчені і відкриття. Але це епізоди в дуже довгій і сірій історії. Можна все життя хвалитися Ю. Гагаріним і Л. Толстим, архітектурою Собору Василя Блаженного і київською котлетою з ресторану Національ. Але це минуле. Далеке. А світу для величі потрібне підживлення кожного дня, зараз. І ніхто не винен, що велич країни в наш час вимірюється навороченими айфонами і автомобілями, а не криками про духовність на озері Селігер.

9. Для довідки – Сталін був набагато гіршим за Гітлера. Він, напевно, найкривавіший диктатор в історії людства. І він будував і добивався свого тим, що знищив цілу країну. Її кращих людей. І тому можете продовжувати пишатися цим «ефективним менеджером», у якого руки по лікоть в крові. Більшого прояву ідіотизму бути просто не може. Тільки потім не дивуйтеся, що вас вважають рабами.

10. Ні, нічого цікавого в Росії ні для мене, ні для тисяч инших людей нема і не буде. Чому? Тому що в мізках нічого не змінилося. Набудували купу хмарочосів, одягли на брудне тіло модні шмотки, сіли на трохи просунуті машини, навіть компи вдома поставили. А ось в мізках як були совками так і залишилися. І мені на це дивитися абсолютно не цікаво.

11. Так, це російські військові та їхні підручні бандити збили малайзійський літак з голландцями на борту; так – це Кремль з його підручними вбили Нємцова та инших опозиціонерів, кореспондентів, банкірів, просто людей, які мріють про вільну Росію. Ви і ваша кохана влада отруюєте, стріляєте, вішаєте людей. Збиваєте по п’яні пасажирські літаки і потім два-три тижні навіть не даєте зібрати тіла загиблих. І так, це ви грабуєте цих загиблих, щоб може знайти не розбитий айфон чи перстеник з пальця на допомогу алкоголікам і бандитам з Донецька.

12. Ваша брехня відома і зрозуміла всьому світу, тому нічого доказувати вам просто не потрібно. Потрібно дружно посилати на х*й. Тому що доказують людям, які здатні зрозуміти ці докази і розкаятися, коли їм доказали. Вас не так знівечило інтелектом, щоб ви зрозуміли. І тому не потрібно витрачати час. Нахабного ідіота потрібно відразу бити в морду, а не розводити рятівні бесіди про тлінне.

 

https://www.facebook.com/borovoi/posts/10202838322839632?fref=nf

 





 

Яндекс.Метрика