на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Міжнародна мережа громадських коаліцій «За демократичний вибір»

Лист Президенту США Бараку Обамі

 

Шановні друзі!

 

Рік тому ми  ініціювали створення  міжнародної  мережі громадських коаліцій «За демократичний вибір» в Україні та за її межами. Пропоную вашій увазі перший вагомий результат нашої роботи – лист Президенту США Бараку Обамі із закликом всебічно посилити підтримку України у цей скрутний час. Свої підписи під листом поставили керівники великих етнічних діаспор громадян США, вихідців з країн Східної Європи.

 

Також вашій увазі пропонується текст меморандуму мережі коаліцій «За демократичний вибір», з яким ми звертались протягом останнього року до громадянського суспільства демократичних країн.

 

З повагою,

Йосиф Зісельс

Виконавчий віце-президент Конгресу національних громад України

 

 

 

 

Вельмишановному Бараку Обамі,

Президенту США

1600 Pennsylvania Avenue

Вашингтон, округ Колумбія 20500

 

 

Шановний пане Президенте,

Ми - група організацій, об'єднаних у твердому переконанні, що ставки для Сполучених Штатів і демократичного світу не можуть бути вищими у світлі нинішньої агресії з боку Російської Федерації і її поплічників відносно територіальної цілісності та права на самовизначення України.

Ми знаємо, що Ви згодні з цим. Минулого місяця, наприклад, ви урочисто заявили: "У 21 столітті ми не можемо бездіяльно спостерігати за тим, як кордони Європи перемальовують під  дулом пістолета».

Водночас, трагічна реальність є такою, що, незважаючи на рішучі дипломатичні, економічні та інші зусилля Сполучених Штатів та Європейського Союзу, спрямовані на зміну політики Кремля, анексія Криму триває, дестабілізація в Східній Україні зберігається, українці продовжують ставати жертвами насильства, інспірованого, якщо не спровокованого, Російською Федерацією.

Це трагедія величезних масштабів. Страшним є те, що ситуація може погіршитись  як для України, так і для інших країн регіону, які побоюються довгої тіні Москви її та готовності втручатися в їхні внутрішні справи.

Пане Президенте, ми повинні взяти ініціативу в захисті прав України та інших країн регіону жити вільно від небажаних зовнішніх втручань, захищати свій суверенітет і незалежність, самостійно обирати своїх друзів. Вони ні для кого не становлять небезпеки, але загроза, що нависла над цими країнами, є дуже реальною, свідками чого ми із завмиранням серця стали в Україні.

Ми закликаємо Вас розглянути додаткові заходи, щоб продемонструвати беззастережну підтримку України нашою країною, у тому числі, надання додаткової фінансової допомоги, летальної оборонної військової техніки, що дозволить народу України краще захистити себе, а також підвищення двосторонніх і багатосторонніх санкції проти Росії, які підвищують ціну її невиправданої поведінки. Зробивши це, ви будете мати нашу повну підтримку а також, на нашу думку, підтримку більшості американського народу, який не хоче продовження такої загрозливої поведінки по відношенню до демократичної держави.

Ми щиро сподіваємося на можливість зустрітися з Вами, пане Президенте, та обговорити цю серйозну ситуацію більш докладно, розібратися в тому, яким чином ми могли б допомогти нашій країні досягти цієї гідної мети.

З повагою,

 

Тамара Олексій, президент Українського конгресового комітету Америки

Девід Харріс, виконавчий директор Американського єврейського комітету

Френк Дж. Спула, президент Польського американського конгресу

Марію Рінк-Абель, президент Національної ради естонців Америки

Сігіна Сімкус, президент Литовської американської громади

Мамука Церетелі, президент Грузинської асоціації в США

Макс Телекі, президент Коаліції угорців Америки

Анна Сурмачова, Асоціація білорусів Америки

Брайан Ардуні, виконавчий директор Вірменської асамблеї Америки

Юрай Славік, Вашингтон, округ Колумбія, директор Чехословацької національної ради Америки

Карл Альтана, виконавчий директор Об'єднаного балтійського національного комітету Америки

Кен Бомбара, представник Ліги словаків Америки

Саулюс Купріс, президент Ради литовців Америки

 

 

ji-magazine.lviv.ua/engl-vers/2015/Zisels_Lyst_Obami_eng.htm



 


Яндекс.Метрика