на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Владімір Буковський про заяву Путіна щодо Львова:
Ніхто, крім Росії, кордони держав в Європі не змінює

В інтерв'ю Bloomberg Путін заявив, що якщо обговорювати повернення спірних територій, які утворилися після Другої світової війни, то говорити треба не про Калінінграді, а про Львів і "східних землях Німеччини", які належали Польщі.

 

"Крім Росії, ніхто ніяких змін кордонів після Другої світової війни не намагався робити. Навіть при виході з різних союзів, того ж ЄС, не передбачений ніякої земельний переділ. Є мораторій на зміну кордонів, який був обговорений після війни і закріплений угодами. І саме РФ весь час порушує ці домовленості. Була агресивна війна проти Грузії, після чого та втратила частину території. Потім - окупація Криму та слідом за нею - спроби на сході України. Це де-факто перегляд підсумків Другої світової війни", - підкреслив Буковський.

На його думку, російська влада звинувачує інші країни в тому, що робить сама.

"Вони приписують іншій стороні те, що роблять самі. Хоча ніяких підстав для цього немає. Це типовий чекістський прийом. Тримай злодія! Самі це роблять і звинувачують інших. Ніхто, крім Росії, кордони держав в Європі не змінює. Навряд чи ця заява Путіна є якимось попередженням про напад. про можливість нападу і так все знають. Україна - велика країна, і у РФ не вистачить армії, щоб ґрунтовно лізти в неї і перекраювати кордон. В Прибалтику Москва теж не поткнеться, так як це загрожує військовим конфліктом з НАТО , якого вона не витримає ", - зазначив Буковський.

Він вважає, що проблеми низки держав вирішаться, коли в РФ настане пік кризи.

"Що їм ще залишається? Бродять в їх головах якісь плани щодо Молдови, прилеглих до Криму територій тощо. Але це все таке - фізичних сил для захоплення зараз немає і впоратися з цими завданнями неможливо. Взагалі більшість заяв Москви - це блеф . Звичайно, перемир'я на Донбасі нестійке. Росія ніколи ніякі договори не поважала. Так що всі ці Мінські угоди порожні і ніякого реального результату не дадуть. Проблеми вирішаться, коли настане пік наростаючої кризи в Росії. Тоді з'являться шанси і у Чечні, і у Грузії , і у Криму. Москві буде просто не до них ", - заявив Буковський.

За його словами, Україні варто сконцентруватися на власних проблемах.

"Україні потрібно відбудовувати свою економіку, свою армію. Без такої координації є ризик збільшення кількості провокацій. Їх потрібно відбивати і запобігати. Україні не можна стояти на місці, потрібно розвиватися. І тоді повернуться і Крим, і Донбас. Утримувати ці території у Росії вже немає сил, а далі буде тільки складніше. Це питання часу. Тому Україні зараз потрібно жити нормальним життям, як нормальній країні, відбудовуватися. Є ще багато проблем, і роботи для української влади вистачає", - резюмував Буковський.

 





 

Яндекс.Метрика