на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Гуннар Хайнзон

Політика ХХІ століття.
Що нас чекає?

Гуннар Хайнзон – німецький соціолог, економіст, демограф, вільний публіцист. Професор Університету Бремена. Створив і багато років очолював Інститут Рафаеля Лемкіна, який досліджує проблеми геноциду. Автор 700 наукових статей і книг. У сфері наукових інтересів – історія злетів і падінь світових цивілізацій, починаючи зі Стародавнього світу

 

«950 млн африканців і арабів похоронять Европу до середини століття!» Так стверджує німецький професор Гуннар Хайнзон, що передбачив ще на початку століття «велике переселення народів». Його прозвали «Карлом Марксом ХХІ століття».

Від цієї заяви мороз по шкірі. Хочеться вигукнути: «Такого не може бути! Ніколи!!!» Напевно, цей професор, кабінетний хробак, який перелякався телерепортажів останніх тижнів про хвилю мігрантів зі сходу і, знявши окуляри-велосипед, видав свій фантастичний апокаліптичний прогноз... На жаль, все набагато серйозніше.

 

ДЕМОГРАФІЯ ВІЙНИ

 

По-перше, його стаття «Скільки африканців вирушить в Европу?» була опублікована ще 24 червня, коли тема біженців мало світилась в ЗМІ і не збурювала народ.

По-друге, професор – людина аж ніяк не зі слабкими нервами. Не один десяток років він займається серйозною науковою темою – «демографією війни». І викладає не тільки в Університеті Бремена, а й у Федеральній Академії політики безпеки в Берліні, Оборонному коледжі НАТО в Римі.

По-третє, ще в 2003 році у своїй пророчій книзі Хайнзон не просто передбачив, але за допомогою численних статистичних даних, фактів, історичних посилань обґрунтував і нинішнє вторгнення біженців з Африки та Близького Сходу в Европу, що мало чим відрізняється від військового, і хвилю ісламістського терору останніх років. Хоча тоді в близькосхідному регіоні було тихо, а ІДІЛ взагалі ще не народилася. Сенсаційна книга називалася «Сини й світове панування: роль терору в підйомі і падінні націй».

Модний німецький філософ Петер Слотердайк написав у передмові: «Подібно до того, як «Капітал» був біблією марксизму, книга Хайнзона є основоположною працею в новій галузі, яку можна з повним правом назвати демографічним реалізмом». Виходить, Гуннар Хайнзон – засновник нової науки.

Втім, застереження професора-реаліста тоді не почули. Книгу не переклали на англійську чи російську. Не чують Хайнзона і зараз. Віщих Кассандр у всі віки не любили. Добре ще, нині не спалюють на вогнищах.

 

МОЛОДІЖНА БУЛЬБАШКА

 

Отже, в чому ж суть демографічного «Капіталу» нашого Маркса нового тисячоліття? Ще 12 років тому, на самому початку століття, Хайнзон попереджав: одна з головних загроз для Заходу вже в першій чверті ХХІ століття – так звана «молодіжна бульбашка» на Близькому Сході і в Африці, південніше Сахари (коли більше 20 % населення – молодь від 15 до 24 років). На противагу «бульбашці працездатного віку» в Східній Азії і Латинській Америці, «старечій бульбашці» в Японії і Европі. Як бачимо, саме з цієї арабо-африканської «бульбашки» і хлинув в останні місяці потік мігрантів в Европу. До речі, всі помічають велику кількість молоді серед біженців. Що начебто нехарактерно для тих, хто втікає від війни. Виходить, що професор мав рацію.

Але це ще квіточки. Повністю «молодіжна бульбашка» надується в Африці і на Близькому Сході до 2025 року, писав на початку століття Хайнзон. Глобальна загроза, яку вона створюватиме протягом кількох наступних десятиліть, може зробити XXI століття кривавішим за століття XX.

«Надлишок молодих людей майже завжди веде до кровопролиття та створення або руйнування імперій». Професор навіть вживає термін «злоякісний демографічний пріоритет молоді». Тенденція до насильства зростає в тих суспільствах, де молодь 15-29 років становить більше 30% від загального населення, пише він. При цьому не важливо, в ім’я чого чинити насильство: релігія, націоналізм, марксизм, фашизм... Надлишок молоді – це порохова бочка, до якої достатньо піднести сірника... І його регулярно підносять.

Зараз планета раптом зіткнулася з хвилею ісламістського терору. Звідки взялися ці войовничі фанатики у великій мирній релігії ісламі, дивуються політологи і громадськість.

З ісламістами на Сході не стикався ні легендарний британський офіцер Томас Едвард Лоуренс, прозваний Аравійським в 1916-1918 роках, ні гітлерівський фельдмаршал Роммель на прізвисько Лис пустелі в 1941-43 роках. А тепер ІДІЛ кидає виклик Заходу. На порядку денному – створення антиІДІЛівської коаліції держав, як колись – антигітлерівської.

Втім, ніщо не нове під небесами. У нинішніх ісламістів, виявляється, були попередники – християністи, стверджує Хайнзон. Що вийшли з великої мирної релігії - християнства. Як змогли маленькі европейські країни, починаючи з Португалії та Іспанії, завойовувати великі регіони світу, оголошуючи їх своїми колоніями, роздумує професор. Є помилкова думка, ніби це трапилося через тодішнє перенаселення у Европі.

Фактично перенаселення не було! У 1350 р. в Іспанії жило 9 млн. людей. У 1493-му, коли почалися великі колоніальні завоювання, тільки 6 млн. Воно зменшилося до того часу на третину! Однак, в цей період в іспанських сім’ях різко підвищилася народжуваність: з 2-3 діток до 6-7.

В 1484 році Папа оголосив особливим указом, що штучне обмеження народжуваності буде каратися смертю. На вогнищах почали масово спалювати різних чаклунок, відьом. По-нинішньому, повитух, акушерок, що знали методи контрацепції, могли переривати вагітність. Указ був вимушеним. Адже «чорна смерть» – чума – викосила в ХІVV століттях до третини населення Европи. У результаті вжитих Папою надзвичайних заходів середній вік, що становив у 1350 р. 28-30 років, знизився до 15 років в 1493 році. У сім’ях стало надто багато хлопчиків, що не знали, до чого прикласти свої сили. Виникла молодіжна бульбашка, яка могла щомиті вибухнути.

 

СИНИ ІДУТЬ В БІЙ!

 

Цю вибухонебезпечну масу спритно сплавили подалі від европейських берегів. На захоплення чужоземних колоній во славу Христа, Папи та Іспанії чи Португалії. 95% завойовників-конкістадорів були дуже молодими. В Іспанії їх навіть називали «secundones» – другі сини! Вони і ліквідували в Південній Америці велику Імперію інків та инші тамтешні народи. І хоча одна з головних заповідей в християнстві – «Не убий!», молоді конкістадори не вважали гріхом знищувати і гнобити переможені народи. Адже релігійні діячі навіювали юнакам, що вони не вбивці, а борці за справедливість, які мусять знищувати язичників і грішників во славу Господа і з дозволу влади.

Приклад Португалії та Іспанії пізніше перейняли Англія і Голландія, які теж створили свої колонії в Південній і Північній Америці, Індії, Африці, мечем і хрестом поневолюючи тамтешніх язичників.

До речі, у численних хрестових походах, організованих римськими папами проти мусульман, також було багато молоді. В історії відомі навіть дитячий хрестовий похід і «походи пастушків». Цих завойовників-конкістадорів, колонізаторів Хайнзон і назвав «християністами» («Christianists»). Молодь з готовністю сприймає ідеологію, яка вибачає та звільняє їх від усякої відповідальності: «В цих святих книгах, не важливо чи то Коран, чи Біблія, чи «Mein Kampf», чи «Комуністичний маніфест», є те, що виправдовує мету.

Ви знаєте, що будете творити насильство, але хочете, щоб при цьому совість вас не мучила. Ви вбиваєте на благо ідеї, а тому ви – праведник. Але коли зникає демографічна перевага молоді, то до цих книг, надрукованих в мільйонах екземплярів, цікавість зникає: всі вже знають, що, крім ідеологічного сміття, там нічого немає».

 

І ЛЕНІН, ТАКИЙ МОЛОДИЙ...

 

Цікаво поглянути з позиції науки Хайнзона на недавню історію нашої батьківщини. Російську імперію в 1917 році зруйнували більшовики-марксисти. Серед перших наших марксистів, нехай і плутаних, був син статського радника, студент престижного Петербурзького університету Алєксандр Ульянов. Разом зі студентом Шевирьовим, сином багатого купця, він створив «Терористичну фракцію» партії «Народна воля». Ульянов продав свою золоту гімназичну медаль. На ці гроші терористи придбали вибухівку, щоб підірвати імператора Алєксандра III. Заради святих принципів свободи, рівності і братерства, звичайно. Змову розкрили. П’ятьох терористів-революціонерів повісили. Найстаршому з них було всього 26, Ульянову – 21, Шевирьову – 23. Молодший брат Ульянова Владімір (майбутній вождь світового пролетаріату Лєнін) долучився до революційних справ у 17 років. Як і син багатих землевласників Троцький – майбутній ідеолог, ім’я якого носить  відгалуження світового марксизму. А Сталін – в 16.

Більшість совєтських вождів прийшли до марксизму в юності. Тоді в Росії був демографічний бум. Прийшовши до влади, ці ідейні борці за народне щастя одразу ж організували в Росії масовий Червоний терор. Пустили кровиці! Перша світова, революція, громадянська війна, червоний терор, колективізація, ГУЛАГ, Друга світова винищили десятки і десятки мільйонів наших співвітчизників. Народжуваність впала... Наприкінці ХХ століття розпався СССР, оплот марксизму-ленінізму, розвалився блок соціалістичних держав. Ідеї марксизму канули в Лету. Мільйонні тиражі творів Маркса-Енгельса-Лєніна-Сталіна перетворились на макулатуру. Ще раніше розгромили найжахливішу ідеологію ХХ століття – нацизм, який сповідував концтабори, газові камери, знищення «неповноцінних народів». А його біблію«Майн кампф» – заборонили.

І – нате вам! Як чорт із табакерки перед світом, що ледь заспокоївся після падіння Берлінської стіни, вискакує ісламізм. Нові терористи, переважно молоді, юні... Вони творять свої чорні справи знову ж таки заради «святої справи». Цього разу – священної боротьби з «невірними». Як таке могло статися в освіченому гуманістично-демократичному ХХІ столітті з ООН та иншими міжнародними контролюючими організаціями, під крилом великої мирної релігії - ісламу, народженого ще в VІІ столітті?

Відповідь проста. Її дав той же професор Хайнзон ще до появи ІДІЛ. Протягом лише п’яти поколінь (1900-2000 рр.) населення в мусульманському світі виросло з 150 до 1200 млн, тобто, на 800%! Перед нами демографічний вибух ХХ століття з гігантським пріоритетом молоді. Молоді мусульмани і придумали ісламізм, вважає Хайнзон.

 

ПОРУБАЛИ ДІТКИ БАГАТЬОХ В КИТАЇ НА КОТЛЕТКИ

 

До речі, населення Китаю виросло в ХХ столітті всього на 300%: з 400 млн до 1200 млн осіб. В Індії – на 400%: з 250 млн до 1000 млн. А ще недавно світ лякали жовтою китайською небезпекою. Не здогадуючись про мусульманську. Цікаво, що товариш Мао під час «культурної революції» 1966-76 років зміцнював особисту владу, розправляючись зі своїми політичними противниками якраз руками мільйонів хунвейбінів (школярів і студентів) та цзаофанів (молодих робітників).

Ці молодіжні банди пафосно охрестили «небесними воїнами революції», дали повний карт-бланш для виявлення «демонів і монстрів» буржуазії, ревізіонізму, аж до фізичного знищення. Біблією для них були цитатники товариша Мао. У ході культурної революції загинули мільйони китайців. Як співав Висоцький у пісеньці про хунвейбінів: «Порубали ці дітки багатьох на котлетки». А потім і самих хунвейбінів притиснули. А в 1979-му, після смерті вождя Мао, китайська влада ввела політику обмеження народжуваності: «Одна сім’я – одна дитина». А в мусульманських країнах народжуваність ніхто не обмежував. І ось результат...

 

МЕЧЕТЬ ПАРИЗЬКОЇ БОГОМАТЕРІ

 

А що ж Европа? За науковим визначенням Хайнзона, це зона «старіючої бульбашки». Населення старіє. Християнство втрачає позиції рік за роком. І, схоже, до середини століття стане реальністю фентезі Єлєни Чудінової «Мечеть Паризької Богоматері», написане у 2005 році. Після наукового бестселера професора Хайнзона. Події в книзі відбуваються в 2048 р.: Европа перетворилася на Еврабію. Тут діють закони шаріату і місячний календар. На місці папського Ватикану – звалище, знаменитий собор Паризької Богоматері став мечеттю Аль-Франконі.

Хайнзон також вважає, що перспективи у Старого Світу сумні. До середини століття Европу поховає хвиля біженців зі Сходу. Але професор оперує сухими цифрами. У 2012 році в Німеччину переселилося 1,1 млн осіб, у 2013 – 1,2 млн. Покинули країну за 2 роки 1,5 млн. У Німеччині нині проживає 82 млн. Якщо поширити ці пропорції на весь Евросоюз із загальним населенням в 507 млн, то в найближчі 35 років в Европу теоретично може перебратися 250 млн економічних мігрантів. Саме стільки «переварить» Старий Світ до середини століття. Але, судячи з опитувань інституту Геллапа, до 2050 року аж 950 млн людей з Африки і арабських держав захочуть облаштуватись в Европі.

Вчетверо більше! Такого напливу вона не витримає. Втім, хто питатиме стареньку Европу?! До середини століття населення Африки збільшиться вдвічі: з нинішніх 1,2 мільярда чоловік до 2,4 мільярда. Вже до 2040 р., за прогнозами демографів, половина населення Землі у віці до 25 років буде складатися з африканців. На батьківщині їм гарне життя не світить. Уявляєте, яка хвиля хлине до ситої нині Европи за кращим життям, за допомогою з чорного континенту і Близького Сходу?!

Старий Світ без єдиного пострілу здасться цій гігантській армії під зеленим прапором Пророка. Для доказу неминучої капітуляції Хайнзон використовує термін «демографічний збій». Цей збій настає, коли на 100 чоловіків віком 40-44 роки в країні припадає менше 80 хлопчиків у віці від 0 до 4 років. У Німеччині це співвідношення дорівнює 100/50, а в секторі Гази, населеному палестинцями (арабами) –  100/464! В Афганістані – 100/403, в Іраку – 100/351, в Сомалі – 100/364... Так що Німеччина, на думку професора, не зможе опиратися «пріоритету молоді» з мусульманських країн. Але ця країна – локомотив Евросоюзу. Що вже говорити про инших членів ЕС! Хайнзон наводить аргументи стосовно капітуляції Европи перед мусульманами.

Нині на 100 літніх людей (55-59 років) у Німеччині та Австрії припадає 70-80 підлітків-пацифістів. А в найближчому майбутньому на кожну сотню ветеранів-аборигенів припадатиме вже 300-700 розлючених африканців без освіти, перспектив і чітких цілей в житті. У романі Чудінової діє осередок опору. «Християнські партизани», якими керує росіянка Софья Сєвазміу-Грінберг.

Хайнзон – песиміст: «А хто ж залишиться, щоб боротися? Вся молодь до того часу виїде». Куди? У важкодоступні для арабо-африканських мігрантів англосаксонські країни-фортеці: Австралію, Канаду, Нову Зеландію. І цей процес уже запущено, пише Хайнзон. Німці, голландці, французи зараз емігрують зі своїх країн, як ніколи. Тільки з Німеччини щорічно виїжджає 1,5 млн чоловік, причому, більшість – в англо-саксонські країни. Щороку Канада, Австралія і Нова Зеландія з готовністю приймають 1,5 мільйона освічених іммігрантів і роблять все можливе, щоб полегшити їхній в’їзд до своїх країн.

Їдуть, як правило, найталановитіші, високопрофесійні фахівці.

Професор Хайнзон їх не засуджує: «Не дивно, що молоді працьовиті люди у Франції та Німеччині воліють емігрувати. І не тільки тому, що на їхні плечі лягає обов’язок «годувати» старіюче корінне населення власної країни. Якщо ми візьмемо 100 20-річних французів і німців, то 70 з них повинні утримувати 30 іммігрантів їхнього ж віку, а також їхніх нащадків. Для багатьох це просто неприйнятно, особливо у Франції, Німеччині та Нідерландах. Саме тому вони втікають».

Втікають, хоча в самій Німеччині два мільйони доступних вакансій, які ніким заповнити. І в той же час на програмах соцдопомоги сидять 6 млн утриманців. Тут 35% усіх новонароджених не є німцями, 90% тяжких злочинів скоюють не німці. У Франції на кожну жінку припадає двоє дітей, проте з кожних п’яти новонароджених дві дитини народжені арабськими або африканськими жінками.

У Европі все пішло по неправильному шляху десь на початку 1980-х, вважає Хайнзон. Між 1990 і 2002 роками в Німеччину в’їхало 13 млн іммігрантів, більшість з яких некваліфіковані робітники. Те ж саме відбулося і у Франції. На думку професора, щоб призупинити бурхливий потік біженців, потрібно терміново зняти з державного бюджету тягар утримання мігрантів. «Треба прийняти закон, згідно з яким дітей, народжених після обумовленої дати, повинні утримувати їхні ж батьки, а не держава. Це буде революцією. Але такий революційний шлях в Европі навіть не обговорюють». Тому й бродить сьогодні по Европі привид Мечеті Паризької Богоматері. І росте кількість молодих мігрантів з Африки та Близького Сходу. До середини століття вони перетворять фентезі про цю мечеть на жахливу реальність.

 

http://newrezume.org/news/2016-01-16-12703

 

 

 


Яндекс.Метрика