на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

ГО Східноєвропейське співробітництво (East European Cooperation),

директор Беатріче Белявців

Незалежний культурологічний журнал «Ї»,

гол. редактор Тарас Возняк

 

16 вересня 2016 р.

буде проводити

у м. Львові в конференц зал готелю РІУС,

вул. Академіка Гнатюка, 12А, Львів

початок о 10.00

 

публічну дискусію:

«Біженці, що потерпіли від збройного конфлікту та окупації частини території  України і післявоєнний досвід Східної Європи»

Модератор Тарас Возняк

 

В дискусії візьмуть участь:

Юрій Винничук (Україна)

Тарас Возняк (Україна)

Вероніка Миронова (Україна),

Альгіс Кашета (Литва),

Беатріче Белявців (Литва-Україна),

Альвідас Шляпікас (Литва),

Наталія Казьоннова (Україна),

Світлана Закревська (Україна),

Станіслав Федорчук (Україна),

Рустем Мамутоглу Аблятіфов (Україна),

 

            

            



Вероніка Миронова (Львів, переселенка з Донецьку), журналіст, автор статей про успішну інтеграцію переселенців у Львівську громаду.  Виступ «Внутрішні переселенці для приймаючої громадитягар чи нові можливості»

Альгіс Кашета (Литва), член Сейму Литви, представник Центру дослідження  геноциду і резистенції мешканців Литви. Виступ «Боротьба литовських емігрантів за відновлення Незалежності Литви» (про внесок у відновлення Незалежності Литви і розбудову держави литовських емігрантів післявоєнного часу)

Альвідас Шляпікас (Литва), письменник. Виступ «Вовчі діти» у Литві: білі плями європейської історії» (автор книги «Моє ім’я Маріте» буде говорити про долю німецьких дітей, які тікали після війни зі Східної Пруссії до Литви, щоб вижити, їх самоідентифікацію у різні історичні періоди (після війни, у радянській час, після відновлення незалежності Литви і зараз).

Наталія Казьоннова (Київ,переселенка з Донецька),журналіст, Керівник проектів в ГО «Донецький інститут інформації», керівник проектів ЕЕС. Виступ «Внутрішні переселенці в медійному вимірі: який образ ВПО створили українські ЗМІ?».

Світлана Закревська (Київ,переселенка з Донецьку),президент ДГО «Альянс». Виступ «Переселенець в Україні -  QUO VADIS?» (Поточна ситуація з переселенцями в Україні та короткострокові прогнози її розвитку).

Станіслав Федорчук (Київ, переселенець з Донецька), журналіст, громадський діяч.

Рустем Мамутоглу Аблятіфов - (Львів, переселенець з Криму), юрист, громадський діяч.

Халіл Халілов - (Київ, переселенець з Криму), представника організації Кримсос.

 

 

Стислий опис подіїублічна дискусія, під час якої будуть підведені підсумки циклу статей (Zakхid.net) про успішну інтеграцію людей - примусово переміщених осіб у місцеві громади Львівщини  і відповідальність ЗМІ за  стигматизацію переселенців. Литовські учасники представлять міжнародний досвід інтеграції примусових мігрантів післявоєнний часу в Східній Європі, представлять відомі постаті в європейській культурі, які були післявоєнними мігрантами, проведуть історичні паралелі з теперішньою ситуацією в Україні.

 

Проект фінансується з коштів Програми розвитку співробітництва та підтримки демократії МЗС Литовської Республіки.

 





 

Яндекс.Метрика