Український центр міжнародного ПЕН-клубу

Підсумки конкурсу Українського ПЕН

“Нові голоси” 2016 року

 

Український центр Міжнародного ПЕН-клубу отримав 155 аплікацій на конкурс “Нові голоси”, оголошений Міжнародним ПЕН для молодих письменників віком до 30 років, які ще не мають опублікованих книжок.

Експертна комісія українського ПЕН за участю Галини Крук, Маріанни Кіяновської, Андрія Куркова, Олексія Нікітіна, Євгена Захарова, Євгена Панченка, Сергія Жадана, Григорія Фальковича, Тараса Прохазька та Миколи Рябчука відібрала до короткого списку п’ятнадцятьох авторів: Марину Блудшу, Мір’ям-Фейґу Бунімович, Анну Протасову, Теодора Мороза, Анну Ютченко, Володимира Шелухіна, Івана Гнатіва, Богдана Зеленюка, Алісу Гаврильченко, Ігоря Антонюка, Яніну Бутенко, Дмитра Дроздовського, Олексія Шендрика, Діану Будкевич та Максима Гаха.

З-поміж фіналістів відібрано двох переможців, які представлятимуть Україну на конкурсі Міжнародного ПЕН “New Voices”. Це поети – Анна Ютченко з Полтави та Олексій Шендрик із Києва, які повинні надіслати нам переклади своїх творів однією з трьох міжнародних мов (англійською, французькою чи іспанською) до 25 травня.

Результати Міжнародного конкурсу буде оголошено на 82 Конґресі Міжнародного ПЕН в Ourense (Ґалісія, Іспанія) 26 вересня – 2 жовтня й опубліковано на сайті PEN International.

Український ПЕН-центр дякує всім учасникам національного конкурсу та членам журі і запрошує фіналістів до участі у наступному конкурсі, умви й терміни якого будуть оголошені навесні 2017 р.

Конкурс для молодих письменників

Український центр Міжнародного ПЕН-клубу запрошує молодих літераторів подавати свої твори на здобуття нагороди Міжнародного ПЕН “Нові голоси”: http://www.pen-international.org/pen-internationalnew-voices-award/

До конкурсу допускаються письменники всіх країн світу віком від 18 до 30 років, які ще не опублікували окремих книжок і які працюють у жанрах: проза, поезія, есеїстика та репортаж. Обсяг пропонованих творів не повинен перевищувати 4000 слів для прози і 2500 слів для поезії. До розгляду приймаються твори як українською мовою, так і мовами меншин. Твори рецензуються анонімно. Інформація про автора, включно з прізвищем, подається окремим файлом. Термін подачі творів – до 17 квітня 2016 року. Матеріали надсилати на адресу: <penukraine@gmail.com> – з поміткою New Voices у назві листа.

Український центр Міжнародного ПЕН-клубу (як і всі інші національні центри) проводить попередній добір претендентів і пропонує на розгляд Міжнародного ПЕН лише двох кандидатів. Їхні імена будуть визначені українським журі до 7 травня 2016 року й опубліковані на сайті Українського ПЕН: http://pen-ua.com/PEN-club.htm. Обидва фіналісти повинні самі забезпечити переклад своїх творів однією з трьох робочих мов Міжнародного ПЕН-клубу – англійською, французькою або іспанською. Переможець Міжнародного конкурсу “Нові голоси” буде названий у вересні під час 82-го конгресу Світового ПЕН в Оренсе (Галісія, Іспанія). 

Ні український, ні Міжнародний ПЕН не рецензують творів, не коментують своїх рішень і не приймають жодних скарг з приводу оцінювання, а лише інформують претендентів про результати.