на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Павло Правий

Путін іде в наступ...

Події розвиваються стрімко. Не встигаєш реагувати та аналізувати. Але треба. Хочете, я вас полякаю? Є така підозра що, протягом останніх двох тижнів Кремль готує широкомасштабний наступ. Він буде найпотужнішим і, напевне, вже останнім. Від того, чи ми витримаємо його, залежить майбутнє країни.

 

Давайте пофантазуємо. Лише – ПОФАНТАЗУЄМО, не більше. Давайте поставимо себе на місце Путіна та його прісних і подумаємо, що би ми вчинили на їхньому місці. Давайте продумаємо сюжет для політичного детективу. Оцініть чи він був би цікавий?

Беремо полонену Савченко. Зламану спецслужбами, психічно нестабільну, з примітивним інтелектом та кругозором і майже неосвічену  жінку, на яку повно компромату, адже в полон вона потрапила під час обставин, за які її мають судити військовим судом. До того ж вона офіційно – дезертир, не забуваймо.

Раніше ми мали за мету просто влаштувати показовий процес для «внутрішнього використання», продемонструвати російському народові «звірячу сутність українського фашизму». Ми дозволяємо і навіть заохочуємо Савчено поводитися так, як вона поводилася; дозволяємо майки з Тризубом, співи гімну, тикання дуль і «факів» тощо.

Але ось десь у березні, коли стало зрозуміло, що спроба Медведчука й Тимошенко «звалити» українську владу й вийти на дострокові вибори провалилася, коаліція працює й працюватиме, а санкції щодо Кремля влітку буде продовжено (це катастрофа не лише економічна), ми розробляємо «многоходовочку», в центрі якої буде Надія Савченко.

Ми не вербували її впряму. Ми просто нею маніпулюємо. Їй нашептали про те, що вона може зупинити ці криваву війну. Лише вона одна. Така в неї місія. Але з іншого боку Савченко відомо, що Кремль має потужні компрматеріали щодо неї – відеозаписи допитів, «інтерв’ю», які під виглядом російських журналістів записали оперативники ФСБ, тощо. Оті шматочки, в яких Савченко розповідає про «громадянську війну» на Донбасі та заперечує що «Боїнг» збили терористи – лише «квіточки».

Отож, знаючи, що існують матеріали, які знищать її і навіть приведуть на лаву підсудних, Надія має бути поступлива. Вона радісно схопиться за можливість порятунку. Ні, ми не розмовляємо з нею особисто – Боже збав. Ми підсилаємо до неї людей, які «під великим секретом» розповідають їй, що існує замова між Путіним і Порошенко продовжувати війну, аби російські та українські олігархи могли на ній добряче заробити.

Проте існує група людей, в російських спецслужбах та армії, і в Україні, яка прагне це безумство зупинити: два братніх народи хижаки на Банковій і в Кремлі змушують убивати один одного заради «баксів». Отож, представники «руху спротиву» проти режиму Путіна забезпечать повернення Надії додому, де б вона могла стати на чолі антивоєнного руху й примирити штучно роз’єднані народи. Вона це може робити відкрито, а члени руху опору – ні.

Компромат? Хай Надія не хвилюється. Звісно, він існує. І може бути використаний. Але ніхто не посміє цього зробити, якщо вона очолить боротьбу за мир: світ просто не повірить і завжди можна сказати, що це фальшивка, яку створено олігархічними колами, що не бажають припинення війни. А відео те наші люди у відповідний момент знищать, або замінять іншим.

Потрапивши у становище, коли з одного боку – загроза оприлюднення компрматеріалів, а з іншого – лаври людини, яка закінчила війну і вивела на чисту воду її підпалювачів гарантує, що Савченко працюватиме на нас вірою й правдою. Достатньо оточити її подвійно, потрійно дубльованими колами наших людей, серед яких ті, кому вона безумовно довіряє.

Умови для наступу створено. Одночасно агенти впливу і продажні журналісти починають розповсюджувати Україною тренд: війна вигідна правителям, а простому люду нема чого ділити; пускаються чутки про те, що українські можновладці, від президента до начальників поліції наживається на війні й тому не хочуть аби вона припинилася; створюються групи впливу у соцмережах «давайте миритися», розробляються малюнки, на яких мужик в шароварах, вишиванці й з «оселедцем» та тип з бородою, у косоворотці й картузі, сидять на галявинці й п’ють горілку, а поруч лежать зв’язані «вороги українського та російського народів».

І от Савченко виступає зі скандальною промовою. Нам відомо, що вона косноязика і не дуже розумна, психічно не стійка, тому виставити її проти аудиторії перед телекамерами або навіть посадити в радіостудію з настільки скандальними словами не ризикуємо. Замість цього ми організуємо «телефонний дзвінок». На тому кінці проводу буде «наша людина», яка підведе наче мимоволі Надію до певних питань, а по цю сторону вона сидить із заздалегідь заготовленими спічрайтерами текстом, який мусить виголосити в ефір.

Савченко, звісно легко погодиться і триматиме язика за зубами – переконати її що так правильно неважко.

«Треба йти на прямі перемовини з Захарченко і Плотницьким без третьої та четвертої сторін», готовність пити з ними горілку, тощо. Мета благородна: визволення полонених, а далі – й зупинка всієї війни. Адже якщо Надії вдасться перший крок (а наші люди в ЛНР-ДНР вже забезпечили результат), то вона стане загальноукраїнською героїнею й ЗМУСИТЬ українську владу до прямих перемовин. А Захарченко і Плотницький давно вже хочуть закінчити війну. Вони давно зрозуміли, що «народ Донбасу» використовують і в Києві, і в Москві.

І народ пригадує, що про це вже говорили: Монтян, Станко, Рубан та багато інших журналістів. І Савченко переконується, що це – правда. Буквально на другий день Захарченко виступає з повним «одобрямсом» її ініціативи. Все готове. «Ополченці» готові навіть без будь-яких умов, в якості «доброї волі» звільнити велику групу українських полонених. І ВОНИ ЇХ ЗВІЛЬНЯТЬ.

Одночасно починається нова хвиля «братання», організація «телемостів» тощо, під час яких «ополченці» переконуватимуть, що вони не вороги України, що вони усім серцем хочуть жити в єдиній і неділимій; що вони давно закликали до припинення війни; що вони не проти українців воюють, а – проти олігархів, які є спільним ворогом.  

Тим часом ми зі своїми спільниками з числа української п’ятої колони готуємо радикальні події в Україні. Вербуються тисячі «тітушок» та «солдатських матерів» які вийдуть на Майдан та перекриють автошляхи з вимогою «закінчити війну й повернути синів». Савченко має тут грати важливу роль: її возитимуть по мітингах, де вона, зірваним голосом кричатиме те, що має. На це її інтелекту вистачить – пілотний мітинг, що його провели про всяк випадок у провінції, виступи перед жіночками у Слов’янську це підтвердили.

І ми починаємо поступово, але швидко розгортати наступ на Київ з тами розрахунком, аби пік безладу прийшовся на кінець жовтня-початок листопада. Звичний сезон початку Майданів.

Загальна картина така: ДНР-ЛНР готові до переговорів про мир, вони навіть припинили усі бойові дії та обстріли; вони передали багато полонених та заручників без всяких умов; ми в Москві створюємо відповідну картинку,роблячи вигляд, що приємно шоковані «неслухняністю» бойовиків і навіть гудимо їх: мир це добре, але ми невдоволені що Захарченко веде переговори з убивцею російських журналістів, засуджених на 22 роки в’язниці.

А в Україні – масові зворушення. Тисячі людей на  Майдані та в провінції вимагають припинення війни. «Солдатські матері» перекрили трасу Київ-Чоп та магістральні залізниці. Мітингарів охороняють «добровольці ОУН» та інші «добровольці частини», що створювалися під нашим незримим контролем». Напівбожевільних «патріотів» ми використовуємо «втемну», але їм і приводу не треба – вони будуть там, де «скидають злочинну владу». Савченко захрипла. 

Тимошенко, мудро й сонячно посміхаючись, підтримує її за лікоть. Виступає й сама, вимагаючи у влади «почути народ», проте зараз не вона лідер. Час Юлії Володимирів настане пізніше. А зараз, поки Савченко на сцені, Тимошенко за кулісами займається ОСНОВНОЮ роботою. 

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRJvQe8qCyYe3RTHfVL1C5W-_vYZH4jMUMSgD2qDQMU_POuXrU16w

Величезна армія чиновників, яким хочетья жити "як завжди" підсилює кризу саботажем та диверсіями. Чомусь раптом починаються затримки пенсій, зарплат, спипендій. Підключаються наші люди в правоохоронних органах і судах. Мета: параліч всієї вертикалі управління.

Створену штучну кризу переносимо у парламент. Наші люди вимагають відставки уряду і дострокових виборів, або закінчення війни. На трибуні – плакат «Багнети в землю». До бунтівників з числа «молодих облич» та «вилоносців» приєднуються колишні регіонали. Більшість в парлам6енті, підживлена нашими мільйонами, що ми їх роздали персонально під розписку, є.

Проте ми поки що не поспішаємо. Нам треба змусити Порошенка почати прямий діалог з терористами. Нам треба змусити вийти з «Мінська». Порошенко у безвихідній ситуації: або дострокові вибори з усім відомим результатом (а там і до імпічменту недалеко), або переговори.

Таким чином, конфлікт на Донбасі робимо внутрішньою справою України. Виходимо на сцену і, пустивши сльозу, питаємо риторично: дивіться, Київ сам визнав, що е – громадянська війна. Українська влада веде переговори про мир з українськими громадянами Захаренко, Плотницьким, Мірошником, Безлером. До чого тут ми? Ми не несемо відповідальності за те, що вони там не поділили. Давайте закривати лавочку «Мінськ-2», послаблювати санкції і разом думати, як допомогти українцям замиритися зовсім.

Пропонуємо переформатувати найболючіші питання, що їх сварять: федералізувати країну – хай кожен регіон сам себе утримує, а не міряється хто кого годує, тобто проводимо федералізацію; російській мові – другу державну; звичайно, амністія усім учасникам конфлікту без будь-яких умов. Ми готові усіма силами допомагати. Просимо для себе за це небагато: гарантію не вступу України до НАТО та ЄС. МИ навіть не проти Асоційованого членства, але не більше.

А тут і «друзі Путіна» в ЄС підтягнуться. Французький парламент вже підготував грунт, прийнявши звернення до уряду з рекомендацією зняти санкції.

А США? Ми і тут все розрахувати точно: в США – вибори президента. США зараз не до України. Дасть Бог, переможе Трамп, котрий, схоже, теж схильний пожертвувати Україною заради взаємовигідної співпраці з нами.

А Савченко? Савченко можна навіть на певному етапі пожертвувати. Якщо Порошенко не погодиться на капітуляцію, ми забезпечимо їй «нещасний випадок», що прямо вказуватиме в бік Банкової, або взагалі кулю. І тоді наші партнери в Україні піднімуть Майдан-3, що змете хунту.

Проте це не обов’язково. Достатньо буде нейтралізувати Порошенка та «про європейську» команду. А їх буде нейтралізовано, оскільки кінцевим результатом нашого наступу є не зняття санкцій, а створення ситуації, за якої від проєвропейських політиків в Україні відвернуться стовпи ЄС та США. Ми мусимо повернути Україну в орбіту нашого впливу. А уряд, який буде обрано сформовано нашими українськими «партнерами» по результатам вже весняних дострокових виборів, нам допоможе. Ми зробимо з Порошенка те, чим був Ющенко.

Епілогу не писатиму. Для фантастичного роману він не є обов’язковим.  Упевнений, що далі сюжету для книги це не піде. А ви?

9 06 2016

http://pavlopraviy.blogspot.com/2016/06/blog-post_9.html

 





 

Яндекс.Метрика