на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Українська автокефальна православна церква йде на єднання
з греко-католицькою

20 квітня 2016 р. в Свято-Дмитрівському катехитично-пастирському центрі Харкова відбувся єпархіальний собор Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви. Та частина УАПЦ, яка спрямовує свою нинішню діяльність на єднання з іншими традиційними українськими церквами. В ньому взяли участь 40 делегатів з Харкова, Полтави, Києва, Миколаєва, Сватова, Москви, Цюрупинська (Олешок), Лозової, Боярки, сільських парафіяльних громад.

Собор привітав Блаженніший Глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав. Вітальні листи надійшли від Проводу Національно-Визвольного Руху "Правий сектор", керівників організацій ОУН(б), ОУН(м), ВО "Свобода", КУН. Виголосили вітальні слова голови Харківських обласних організацій НВР "Правий сектор" Юрій Пономаренко та ВО "Свобода" Ігор Швайка.

Архиєпископ Ігор (Ісіченко) виступив із доповіддю "Єднання в ім'я захисту православ'я". Комісія Собору єпископів УГКЦ підготувала до собору "Пропозиції щодо входження Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ у єдність з УГКЦ". Делегати обговорили і схвалили ці пропозиції. Вирішено провести їхнє обговорення в парафіях. Собор більшістю голосів (39 з 40) прийняв ухвалу "Про перебіг і перспективи процесу творення Єдиної Помісної Церкви в Україні". Утворено редакційну комісію в складі отців Віталія Зубака, Івана Лещика, Ігоря Литвина, Дмитра Романківа, пп. Михайла Варенюка й Ігоря Капустянського, покликану узагальнити наслідки обговорення в парафіях й імплементувати "Пропозиції…" в канонічні документи та практику церковного служіння Харківсько-Полтавської єпархії. Було обрано єпархіальну раду, ревізійну комісію та єпархіальний суд. Собор завершився спільною відправою Літургії Ранішесвячених Дарів.

За матеріалами сайту Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ

 

http://pravyysektor.info/img/cache/feed_publication_image/1/1876_WyCRSPjyVAnf_a_687_459.jpg

21 04 2016

http://pravyysektor.info/news/news/1876/ukrayinska-avtokefalna-pravoslavna-cerkva-jde-na-obyednannya-z-grekokatolickoyu.html

 

 





 

Яндекс.Метрика