на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Павло Правий

Про дірявий килим-космольот, скатерть-самоДранку
та ведмедя на мотоциклі

Саміт у В`єтнамі показав дві речі. По-перше, тепер уже і президент США Д. Трамп чітко оголосив свою позицію стосовно режиму Путіна. Остання надія Кремля впала. З гучним гуркотом, мов півень з пересохлого свинячого посліду під поривом вітру.

http://www.ollelukoe.ru/images/stories/uspensky/nowyeporiadchy/prst39.jpg

 

По-друге — вчергове проявилася цілковита неадекватність зовнішньополітичного відомства а також пропаганди Кремля. Вкинути в інформаційний простір відверто хамські стосовно лідера США повідомлення під назвою: «Беспомощный Трамп едет "на ковер" к Владимиру Путіну» — це значить сильно роздражнити американського ведмедя кадьяка, який незрівнянно потужніший за сибірського мішку й на відміну від нього на мотоциклах в цирку не їздить.

Невже у Путіна не розуміли, як відреагує Трамп на отакі речі, що їх аналітики неодмінно покладуть йому на стіл:

«Через неделю Владимир Путин и Дональд Трамп встретятся во вьетнамском городе Дананг, который будет принимать участников саммита Азиатско-Тихоокеанского партнерства. Эта встреча лидеров США и России станет уже второй, однако, с точки зрения политического веса двух личностей, во Вьетнам американец едет с кислой миной, чего нельзя сказать о российском лидере».

Це не просто хамство, зарозумілість і пихатість — це передусім неймовірна, феєрична, казкова дурість! У росіян є чудова приказка: «Похваляйся не на рать идучи, а с рати возвращаясь». Путін очевидно цілковитий невіглас у народній творчості, а про те, що і грізлі, і кадьяк сибірських ведмежат їдять на сніданок не знає, та ще й забув. І як результат...

Як результат, «ковер», що на нього, як здавалося Путіну, він викликав «безпорадного» американського президента, виявився блідою дірявою рядниною, а зовсім не «килимом-космолетом», який мав підняти Владимира Владимировича у космічні висоти геополітики. Виступ Трампа на прес-конференції, в якому він оголосив, що цілковито «зі своїми спецслужбами», які стверджують, що Росія втручалася у вибори президента США, поставив масну крапку на сподіваннях московського царя всістися за білу скатертину, постелену на стіл переговорів щодо питання «як ділитимемо світ».

Плюс вкрай образливе, нечуване дипломатичне хамство уже з боку Білого Дому. Алаверди тк би мовити. Американці не просто відмінили зустріч Трампа з Путіним, яку було уже узгоджено й навіть приміщення для нього приготовано — американці відмінили його за кілька годин до початку, змусивши росіян побігати за собою, наче бідних родичів за багатим паном. Сидіти й чекати, не знаючи, чи пустять їхнього фюре вождя перед світлі очі Трампа — це страшне приниження, ще й на очах всього світу.

А буквально наступного дня — «контрольний пендель» у вигляді підписання згоди на надання Україні летальної зброї, в т.ч. протитанкових ракетних комплексів.

І у Москві завили, мов пес Баскервілів, якому ветеринар віднімає тестикули. Мости спалено. І спалив їх не Трамп. Для путінського режиму все дуже і дуже сумно. Як то кажуть — догралися. За останній місяці з Росії втекли більш ніж 300 іноземних компаній. Місцевих за останні 6 місяців збанкрутувало 6 тисяч. Шість. Тисяч.

А справжні санкції США ще не вмикали. Але увімкнуть. Після путінського «ковра» — увімкнуть.

Виявилося, що не лише драна ряднина замість килима-космольота під ногами в Путіна, але й замість скатерті-самобранки він має самоДранку.

Іноді здається, що в оточенні «царя» існує потужне угрупування саботажників, які роблять все, аби було якомога гірше. Не сам же Путін розсилав «темники» з подібними висловлюваннями на адресу Трампа

Не знаю, хто такий Антон Орловський, але спрацював він проти кремлівського сидельця напрочуд ефективно. Адже не можна не розуміти два речі: а) ЦРУ уважно моніторить все, що пишуть в росіських ЗМІ, і такий матеріал обов`язково покладе н стіл Трампа і б) Трамп за своїм темпераментом і психологією особистих образ та ще й привселюдних, не пробачає.

Залишається розповідати росіянам (цікаво, чи хтось реально вірить в цю маячню) про велику дипломатичну «перемогу», яка полягає в тому, що Трамп стояв поруч з «солнцеликим» під час фотографування і навіть торкнувся майже святого «тела».

Зате росіяни тепер точно знають: Путін — сила, а Трамп — безпорадний. На килимі побував, ага.

 

От тільки від того, що телевізор брехатиме росіянам нікуди не дінеться об`єктивна реальність. На те вона й об`єктивна.

Путін ніякий не грізний ведмідь. Путін - звичайний цирковий мішка на мотоциклі.

14 11 2017

http://pavlopraviy.blogspot.com/2017/11/blog-post_14.html