на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Джейсон Смарт

Про любов Трампа до Путіна
і рейтингову катастрофу

Чому Дональд Трамп втрачає підтримку американців і чому йому не вдалося налагодити відносини з Російською Федерацією, розповів гість Politeka Online політтехнолог Джейсон Смарт

 

Про рейтинг Трампа

У США новообраний президент завжди має дуже високий рейтинг. Це через оптимізм. В Америці люди дають новому президенту шанс, можливість показати себе, зробити все по-іншому.

У Дональда Трампа зараз найнижчий рейтинг, як для президента, який перебуває на посаді 11 місяців. Його рейтинг ніколи й не був високим, а коли він став президентом і почав робити дуже непопулярні речі, ще більше впав і кращим навряд чи стане.

Прес-служба американського президента каже, що це був дуже успішний рік, і Трамп найкращий президент в історії США. Піар – це їх робота. Насправді, цей рік не був успішним. Досі бачимо серйозні проблеми в Америці. Нелегальна імміграція, економіка США, ситуація в світі, конфлікти скрізь – це все не стало краще. Трамп робив видимість роботи, але ніяких конкретних реформ.Економіка США трохи поліпшилась, але люди цього не відчувають. Вони переживають за майбутнє через безробіття.

Трамп втрачає підтримку і в Республіканській партії. Загальні речі, які він робить, справді хороші. Наприклад, хоче зробити реформу податків. Це чудова ідея. США зараз потрібна така реформа. Але дуже погано те, що він пише в Твіттері. Через його пости багато скандалів.

Трамп часто пише те, що думає, відчуває. Особливо любить атакувати в Твіттері людей. Через це в Америці про нього дуже негативно пишуть. Хоча він продовжує вести себе так, як вважає за потрібне. Я навіть чув, що у нього є новий IPhone, на якому лише один додаток – Твіттер. Окрім цього, він ніяк цей телефон не використовує. Трамп любить Твіттер.

 

Про відносини США та Росії

Всі американські президенти, коли тільки починають свій термін, думають, що розуміють Росію. Вони впевнені, що у них є унікальна цікава ідея, як працювати з Кремлем.

Джордж Буш-старший був досить успішним, але це вже був розпад Радянського Союзу. Коли була війна в Сербії, відносини між США і Росією погіршилися. Буш-молодший спілкувався з Володимиром Путіним. Один у одного гостювали кілька разів. Але 8 серпня 2008 року почалася війна в Грузії. Після цього стосунки з РФ теж погіршилися. За Барака Обами налагодилися, поки не почалася війна в Україні. Після цього стало ще гірше.

У Дональда Трампа теж є ідея, що він може знайти спільну мову з Путіним. Трамп вважає себе найкращим у світі бізнесменом, хоч це не так, і думає, що може домовитися з усіма. До того, як він став президентом, він думав, що розуміє Росію, але тут інша ситуація. Зараз він отримує звіти стосовно національної безпеки. Трамп читає, як Росія діє в Україні, розуміє, що працювати з Москвою не так легко, як він очікував. Тому вважаю, що Трамп підтримуватиме Україну і не працюватиме з Росією так близько, як хотів до президентства.

5 12 2017

https://politeka.net/ua/politeka-onlajn/547784-dzhejson-smart-pro-lyubov-trampa-do-putina-i-rejtingovu-katastrofu/