на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Польща пішла на важливий проукраїнський крок:
всі подробиці

Введення миротворчої місії Організації Об’єднаних Націй на Донбас, яка повинна розгортатися на всій території, де проходить російсько-українська війна, підтримала ще одна країна ЄС

Про підтримку таких заходів своєю країною заявив президент Польщі Аджей Дуда під час виступу на форумі Ради безпеки в Нью-Йорку.

“Немає миру без права. Міжнародне право залишається найсильнішим інструментом цивілізованих країн для забезпечення міцного миру, заснованого на довірі, нормах і цінностях, які визнають усі сторони”, – зазначив він.

Польський президент наголосив, що незаконна анексія Росією Криму та агресія терористів на Донбасі не могли бути можливими без сильної підтримки ззовні. Він також зазначив, що ця ситуація є викликом для безпеки Європи.

https://politeka.net/wp-content/uploads/2015/08/welt.de_.jpg

welt.de

«Польща підтримує ідею відправити миротворчі сили Організації Об’єднаних Націй в Україні. Така місія не повинна обмежуватися захистом співробітників ОБСЄ, а повинна охоплювати всю територію конфлікту, включаючи російсько-український кордон», – підкреслив Дуда.

Нагадаємо, Україна сподівається, що миротворчий контингент зможе увійти на Донбас уже найближчим часом.Так, Міністерство внутрішніх справ уже розпочало роботу над планом по деокупації Донбасу. У відомстві розраховують, що миротворці зможуть з’явитися на сході України на початку 2019 року.

Зазначимо, нещодавно президент України Петро Порошенко під час зустрічі з президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ Георгієм Церетелі заявив, що кожна країна Європейського союзу може підготувати програму шефства над окупованою територією Донбасу.

Миротворцы

На зустрічі обговорювалися питання безпекової ситуації на Донбасі і необхідні кроки для досягнення прогресу в мирному врегулюванні, зокрема ініціативу розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Глава держави запропонував ініціативу, щоб кожна країна ЄС підготувала цільову програму шефства над окремими містами українського Донбасу, сприяючи їхньому відродженню і відновленню інфраструктури.

Крім цього, на зустрічі відзначена “необхідність продовження санкцій проти РФ до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України”.

За матеріалами “Польське радіо”

17 05 2018