повернутися Ї: дискусія

LELEKA NEWS

"П'ята колона" в Україні: вже не маскуємось?

Ці світлини знято в космічній столиці України – місті Дніпропетровську. Перед вами – два храми УПЦ (МП) (Української православної церкви Московського патріархату). Одна з них «прикрашена» двоголовим орлом – офіційною державною символікою сусідньої держави. Знаходиться в одному з мальовничих куточків Дніпропетровська. Кажуть, її побудували за гроші олігарха Віктора Пінчука. Поряд з церквою – дитячий майданчик. В тому районі – він один з небагатьох діючих, решта – в жалюгідному стані. Ліс навколо церкви – улюблене (і одне з небагатьох) місце відпочинку місцевих мешканців. Тобто, куди, як не до цієї церкви, мають податися «бідні дніпропетровські християни».

Друга церква не така розкішна, як попередня. Вона розрахована приблизно на півсотні віруючих. Її особливість в іншому – вона знаходиться на території «Південмашу» – серці української ракетної промисловості.

При спогляданні світлин виникає кілька запитань.

1. УПЦ (МП) – державна установа Російської Федерації в Україні? Якщо це не так, то чому так густо її обсіли двоголові орли? А якщо УПЦ (МП) є все-таки державною установою сусідньої держави, то чому вона прикривається назвою «церква», при тому – «українська»?

2. Хто і на якій підставі дозволив будівництво релігійної споруди на території поки-що українського ДЕРЖАВНОГО підприємства? Адже у нас держава відділена від церкви, чи не так? А якщо, раптом, вже не так, то чи не можна й іншим конфесіям побудувати свої храми на території «Південмашу»?

3. Приведення в жалюгідний стан сфери відпочинку і, зокрема, дитячих майданчиків в Північному мікрорайоні і надання преференцій для будівництва храму УПЦ (МП) в мальовничому місці – це просто збіг, чи свідоме створення ситуації «всі дороги ведуть до храму (московського)»?

4. Які ще завдання, крім задекларованих публічно, виконує УПЦ (МП) в Україні?


"Південмаш". Будівництво церкви УПЦ (МП)


А такий вигляд має церква вже після відкриття

http://lelekanews.blogspot.com/2012/07/blog-post_28.html



 


Яндекс.Метрика