повернутися Ї: дискусія

Ліками від радикалізму є вивчення історії, - Гузар

Радикалізм означає бачити світ тільки в двох вимірах – біле і чорне, і вибирати одне або друге. Радикально дивитися на все, під екстремуми, є дуже небезпечна річ, бо вона ділить людей. Про це 13 березня під час зустрічі у «Львівській Політехніці» з нагоди 120-річчя Патріарха Йосифа Сліпого зазначив Блаженніший Любомир Гузар.

Розповідаючи про своє ставлення до радикалізації молодіжного руху, Любомир Гузар сказав: «Перша справа, на яку молодь, на мою думку, повинна звернути увагу, - старатися бути солідарними, працювати разом, старатися разом шукати розв’язок. Не завжди можна знайти розв’язку легко. Треба старатися якнайкраще застановлятися і знаходити спільними силами справжню розв’язку. Бо дуже легко щось завалити, щось заперечити. І інколи треба абсолютно справу поставити дуже рішуче, але до цього треба ставитися дуже розважно, щоб, стараючись щось направити, щось більш основного не завадити.

Л.Гузар додав: «Радикальні розв’язки дуже приманливі. Здається, що вони одразу все направлять. Це, між іншим, є типове для того способу урядування, який ми називаємо диктатурою. Диктатори хочуть у радикальний спосіб змінювати світ, а ми знаємо, які наслідки диктатури. Крайностевий, радикальний підхід не є справжньою розв’язкою. Треба добре застановлятися, треба працювати, щоб зробити справжню зміну в житті суспільства, але не перескакувати ні через що.

На його думку, ліком від радикалізму є вивчення історії. «Мені здається, наша трудність, але так є і в інших країнах, що ми занадто мало знаємо історію - і нашу, і світову. Я б дуже поручав усім нам пізнавати історію, бо там записані успіхи і невдачі різних спроб», - сказав він.

Джерело: ZAXID.NET



 


Яндекс.Метрика