повернутися Ї: дискус_я

Євген Жеребецький

Терористичний шах Януковичу

Не думаю, що Янукович причетний до вибухiв у Днiпропетровську. Певно, це робота його "закадичних друзiв" iз Кремля, - точнiше, їхнiх українських васалiв iз тих, що керують в оточеннi Януковича.

Пiсля днiпропетровського теракту стало чiтко видно: нiкого наша мiлiцiя ловити не вмiє, хiба призначить. Керiвництво ж СБУ свою лояльнiсть лише iмiтувало.

Це вiдвертий удар по Януковичевi. Навiщо йому до всiх проблем, якi вiн має, влаштовувати теракт?! До нього й так у гостi нiхто не рветься.

На наших парламентських виборах Москва працюватиме активно, Росiї ми потрiбнi, без нас їй кiнець - демографiчна ситуацiя там критична. i зараз починається гра не так проти Януковича - базовим є бажання хаосу в Українi, маленької або, ще лiпше, великої громадянської вiйни - мовної, мiжконфесiйної, нацiональної. Бо будь-яка хороша гра, чи то гра в бiсер, чи фуга Баха, є полiфонiчною.

Кремлю, за великим рахунком, байдуже, хто буде при владi, коли настане хаос. Головне - потихеньку заковтнути Україну. Шрьодер, Саркозi та Меркель працюють в унiсон з Росiєю, намагаючись переконати американцiв: якщо хохли обирають двiчi несудимого проффесора, якщо гоп-компанiя нагло вiдбирає не лише бiзнес, а й примiщення журналу "Всесвiт", якщо терплять злодiйство i корупцiю, то можна i їх вiддати Росiї. Вона наведе порядок i буде газ качати. Уявiть, що Саркозi чи Меркель кажуть Путiновi: ми не приїдемо, бо чому ти несправедливо засудив Ходорковського i мордуєш його?!

Сумнiваюся, що вибухами Банкова хотiла перемкнути увагу з тортур Тимошенко. От уявiть, хтось вкрав пляшку горiлки й, аби замести слiди, спалив власну хату. Кожна ж дiя передбачає покращення результату, а тут атас iз точнiстю до навпаки.

Янукович уже не раз обпiкся на необдуманих рiшеннях, i хоча не став iнтелектуалом, але ж iнстинкт самозбереження має. Водночас бiля нього є структури, котрi лише iмiтували лояльнiсть, напряму керуючись вказiвками з Росiї, а жорсткi накази там вiддавати вмiють.

Газета ZIK №17 (3 травня 2012р.)



 


Яндекс.Метрика