повернутися Ї: дискусія

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Євген Бистрицький

Розгін Євромайдану

Ця влада зробила остаточний крок: ранковий (по-фашистському) розгін Євромайдану  вщент зруйнував 'м'який' суспільний договір, згідно якому Україна жила всі 22 роки незалежності.

'М'який' тому, що цей Майдан відмовився від політичних прапорів і політичного лідерства, щиро віруючи у можливість співжиття будь-якоі нами ж обраної, у тому числі і "бандитської", влади  і мирних масових протестів. Так нас навчив і такий 'м'який' рефлекс суспільного договіру закріпив помараневий майдан: "Це веселий Євромайдан!" -- ще позавчора кричав студентам збуджений історик-ведучий.

Євромайдан гудів про "Перезавантаження!" і вчора, накінець, про "Революцію-революцію!" Люди йшли ввечорі з майдана риторично питаючи один одного "Так який же план дій?" продовження великої справи євромайданів. Адже отримали від політиків лише завжди загальне "Єднаймося!" 

 І лише влада, ця безсоромна влада, дала точну і ясну відповідь на ділі. Вона  взялася на практиці змінювати суспільний договір. Не на словах і гаслах, не на відкритих трибунах. Переписувати суспільний договір кийками Беркуту,  оскільки не навчена ані писати твори, ані відкрито розмовляти з народом.

 Почався відлік іншої, жорсткої, побачимо наскільки, доби hardware для легкої на слово опозиції.  Саме тепер стане ясно, чи потрібно було єднатися з ними громадськості на майданах. Саме тепер стане ясно, які політики і план яких  дій здатні вони запропонувати.

Починається час нелегкого випробування для всього громадського активізму, накопиченого за два десятиліття та за майже виключної підтримки того самого західно-європейського світу, якого прагнуть Євромайдани.

Кінець не важко передбачити, його важче прожити з користю -- кінець цієї влади.

 





 

Яндекс.Метрика