повернутися Ї: дискусія

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Валерій Хаїт

Капкан для мисливця

Дуже радий був нашій зустрічі, нехай і такійкороткій. Ви говорили не тільки чудово, але і, як завжди, дуже переконливо! Душа миттєво погоджувалася з Вами. Як у кращі часи! Я маю на увазі Майдан... У мене в кабінеті помаранчева стрічка досі на видному місці.

Але голова, що з нею робити? Чортів скепсис - куди від нього подітися?

Я сам романтик, навіть більше - утопіст, але щось мене бентежить ...

Дві формули для себе придумав.

Перша: Бути скептиком дуже вигідно - частіше виявляєшся правим.

З іншого боку: Так, надія вмирає останньою. Але ж і відроджується першою!

Багато чого хотілося Вам сказати після зустрічі ... Ну от, скажімо ... Славний Тарас Стецьків дуже толково все розклав по поличках щодо єдиного кандидата. І він же сказав, що у Януковича 20%, ну і ще 10% - фальсифікація. Так, Тарас виходить з досвіду українських виборів. Зокрема, останніх до парламенту. Але мені здається, що ось ці 10% у 2015 році перетворяться - в 50! Невже це не ясно? Адже для цього все робиться, все! І тут панові Януковичу на допомогу всі призначеніним голови адміністрацій - від районних до обласних, і практично всі мери, і ЦВК, і територіальні комісії, і міліція, і суди всіх рівнів, і море грошей, для роздачі електорату. Я в 2004 говорив друзям, що якби Янукович міг, він би кожного виборця підкупив. А зараз він може! Судячи з усього, йде грандіозне нагромадження грошей на підкупУСІХ!

І на карту буде поставлено все! Адже все сторицею окупиться можливістю продовжити грабіж країни...

Я, до речі, після парламентських виборів зробив такий підрахунок - порівняння результатів депутатів, що пройшли від ПР до парламенту за партсписками і мажоритарників.

Ось він: КАПКАН для мисливців. Дозволимо собі просте міркування. Шукаючи можливість максимально збільшити число своїх представників у Раді, ПР ухвалила закон про змішаний принцип виборів. І була права: якщо за партійними списками до Ради увійшло всього 72 чол, то по мажоритарних - 115 осіб. Нічого дивного: всі керівники місцевих адміністрацій від району до області призначені самою владою. Зрозуміло, що надійшов наказ ВСІМ забезпечити перемогу кандидата від ПР. І хто не впорається, втрачає своє місце. Можна тільки уявити до яких хитрощів вдавалися місцеві керівники, щоб залишитися у своїх кріслах! Так, не у всіх вийшло, але проте результат значний: 115 з 225!

Тепер для простоти уявімо, що при голосуванні за партійними списками фальсифікацій на користь ПР не було (що, впевнений, не так). А по них пройшло в Раду 72 людини. Тепер увага! У всіх округах отримували бюлетені зі списком партій та одномандатників ОДНІ І ТІ Ж ЛЮДИ.

Чи можна уявити, щоб людина, яка поставила галочку навпроти № 19 (Батьківщина) у списку одномандатників поставила її проти прізвища кандидата від Партії регіонів?

Навряд чи ...

Таким чином неважко припустити, що кількість кандидатів, котріпройшли до Ради за партійними списками і число переможців-мажоритарників повинно було б якось корелюватися. Тобто бути, якщо не рівним, то очевидно близьким. Чого не відбулося.

Що явно свідчить про жахливі фальсифікації в мажоритарних округах.

Спробуємо визначити це в цифрах. Складемо просту пропорцію: 72 (пройшли від ПР у Раду за партійними списками) - це 30% (дані ЦВК), 115 (прошли від Пр до Ради за мажоритарними округами) - Х.

Х = 48%. 48 - 30 = 18%

Таким чином, ми маємо 18% фальсифікацій на користь Партії регіонів по мажоритарних округах!

Що і треба було довести!

Прийнявши здавалося б геніальне рішення про змішаний принцип виборів до Ради, ПР зробила картину фальсифікацій на свою користь простою й наочною.

Мисливець сам потрапив у капкан...

Я тоді думав, що хоч хтось з опозиції це помітить.

На жаль...

Так от я до чого: Адже в разі Президентських виборів Україна перетворюється на один мажоритарний округ... З усіма наслідками...

 

Джерело: http://www.3republic.org.ua/ua/analytics/11447





 

Яндекс.Метрика