повернутися Ї: дискусія

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Олег Покальчук

Потрібне жертвоприношення з боку влади

Мої сьогоднішні телеефіри з різними експертами різних до сьогоднішнього ранку поглядів показують неабияку досі одностайність оцінок. Влада всралася, але не безпрецедентно, а за сценарієм 2002 року. Гія, УБК і т. д. І ми знову всередині сценаріюенерованого ззовні, як казав Юрий Романенко (на сайті ресурсу «Хвиля»). Хоча ще у часи моєї юності Кравчук прибрав Масола руками студентів а сам злишився білим та пухнастим, і при ньому львівський ОМОН тоді лупцював людей, чому я сам був свідком.

Ситуація
«принципу доміно». Всі знали, що Партія регіонів надутий конструкт, так само, як і ЗАЄДУ чи СДПУо – і там і тут були люди з різними інтересами і деякі навіть притомні. Тому гнівне покидання лав ПР не стільки доречне, скільки очікуване. Всі знають, що Кабмін і недоріку Азарова треба давно міняти, але ніяк не було нагоди, щоб він сантехнічно зібрав нам себе весь негатив. Всі знають динаміку рейтингу влади і велике пожвавлення ОО (об’єднаної опозиції) в надії повідкусувати як не у ПР то хоче б одне у одного. А якщо застукають, то скажуть,що хотіли лише поцьомати. 

Ззовні ситуація абсолютно вигідна Росії. І згенерована нею і її високопрофесійними маніпуляторамие, що РФ виставляє в публічний доступ дурнуватих онищенків і глазьєвих - просто блискучий камуфляж. Сильні завжди імітують слабкість, а бундючні слабаки хизуються усім,що мають, включно з таємними планами :-).

Всередині почнеться бунт регіональних еліт - не плутати з загальноукраїнськими, яких не існує. Їм і так після виборів не дали обіцяного, а тепер ще високий шанс втратити непосильно вкрадене. Перспектива федералізації знову актуальна, і вона краща ніж розпад, який є метою сценарію.

Алексей Голобуцкий правильно сьогодні казав, що ми зайшли в прочинені до Європи двері, плюнули там і вийшли, грюкнувши дверима, а це принципово інша ситуація вже не ігнорування - їхнья образа щира і швидкої помсти не оминути, треба тільки розуміти, що вони вже не розділятимуть погану владу і добрий народ, а дадуть всім без винятку відчути свою реакцію, щоб знали, як обирати бевзя. Не біда, але маємо це знати.
Ми перетворили Євросоюз у релігійний символ, який без анафеми криткувати нині не можна. Це така сама зграя хитрих бюрократів і пройдисвітів, просто у них десятки років діють правила гри, за якими щось можна, а щось ні. Неполіткоректно скажу, що ми сьогодні як СССР, який у війні з Гітлером не підписав конвенцію про військовополонених, що абсолютно розв’язало руки гітлерівцям, які, будучи ідейними мудаками, отримали ще й міжнародний попуск з відомими для наших дідів наслідками, на відміну від долі полонених союзників.

Тому тут ілюзій не треба мати, бо наші браття грузини мали, і отримали пятиденну війну, чорта лисого хтось допоміг чимось більшим, окрім гарних слів.

Я думаю зараз треба особливо
жорстко присікати провокаторів за антисемітські гасла, бо це те, що противникам протестів дуже-дуже хочеться показати по Євроньюз.

Захоплення приміщень влади не є захопленням влади,
як колись збиралися депутити в українському домі, так і тепер влада може зібратся хоча б по скайпу, то марна трата часу. Коли ми в 2004 збиралися захоплювати Кабмін, то мали все включно з папірцями щоб опечатувати двері, і то за місяць до подій, і новий уряд був готовий там сісти з 10 хвилинк цього нема зараз, то на коліні не зробиться.

Якщо дійсно у Раді складеться нова більшістьо може обійтися і відставкою уряду.
Якби президент мав клепку, він зробив би це сам і негайно. Ну,нема ради...Якщо ні,то згідний з Євгеном Копатьком, без переконливого жертвоприношення з боку будь-якої гілки влади - на відміну від попереднього симетричного протистояння ми отримаємо десятки гуляйпільських мікрореспублік і інституційний крах держави.





 

Яндекс.Метрика