повернутися Ї: дискусія

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Експерт

Пропозиції до програми дій Євромайдану

(За станом на 13.12.04)

 

Вимоги виставлені у порядку терміновості

1.    Звільнити всіх затриманих 1 грудня на вул. Банковій та припинення репресій проти учасників акції протесту.

2.    Покарання всіх силовиків причетних до побиття журналістів, людей, розгону євромайдану.

3.    Відставка міністра внутрішніх справ.

4.    Відставка уряду

5.    Формування уряду національної довіри.

6.    Підписання закону про дострокові парламентські вибори.

 

Послідовність дій

1.    8 грудня 12:00 Всеукраїнський мітинг та оголошення про переформатування Майдану та перехід до інших форм політичної боротьби.

2.    Оголошення заяв з вимогами виконати п.1 та п.2.

3.    Проведення зборів громадян, на яких обласній Раді даються відповідні доручення щодо акцій тиску на центральний рівень.

4.    Формування виконавчих комітетів обласних та районних рад, котрі повинні перебрати на себе функції виконавчої влади на місцях.

5.    Формування альтернативної системи забезпечення громадського порядку (На підставі закону “Про міліцію”, Положення про службу дільничних інспекторів створення громадських дружин по підтримці порядку).

6.    Організація захисту учасників акцій громадянської непокори:

    створення екстреної юридичної служби допомоги;

    створення загонів самооборони на випадок застосування сили;

    фіксація фактів залякування та напрацювання механізмів морально-психологічного впливу;

    створення мережі координаторів здатних протягом короткого часу забезпечити присутність 1000 і більше чоловік у конкретній точці міста для силового захисту або ж для тиску через вуличну акцію.

7.    Проведення переговорів з рядовим і середнім управлінським складом міліції, прокуратури, армії щодо дотримання позитивного нейтралітету

8.    Висловлення обласними та районними  радами недовіри головам адміністрацій та інших місцевих підрозділів центральних органів влади.

9.    Забезпечення життєдіяльності усіх без винятку підприємств, комунальних служб, у штатному режимі.

10.                      Створення похідних груп для розповсюдження інформації про акцію в містах Центральної та Східної України.

 

Засоби впливу і тиску

1.    Блокування сплати податків у центральний бюджет та формування механізмів наповнення місцевих бюджетів.

    Звернення до підприємців відмовитися від сплати податків у центральний бюджет до виконання вимог (ухвалюється відповідне рішення місцевою радою виходячи з вимог, які виносяться на зборах громадян);

    Популяризація ідеї децентралізації бюджету, як такої, що об’єднає країну – ідея, яка об’єднає  країну;

    Заборона будь-яких перевірок підприємств на час проведення акцій непокори.

 

2.    Бойкот товарів та послуг вироблених, або розсповсюджуваних на підприємствах, власниками яких є представники Партії регіонів з вимогою виходу з партії.

    Пасивний - передбачає просто відмову купувати товари;

    Активний — розповсюдження друкованої продукції біля кожної торгової точки (Наприклад: За витрачені тут гроші калічать Ваших дітей! З фото розгону майдану і приписом, кому належить підприємство).

 

3.    Публічна обструкція представників Партії регіонів, правоохоронців, суддів, політиків що порушували закон щодо прав людини, учасників акцій протесту з метою створення морально-психологічного тиску через вплив на оточення.

    відмова у спілкуванні з такою людиною;

    роздача інформаційних матеріалів про порушення людини у місці її безпосереднього проживання та наголос на тому, що завдяки її діями порушуються права ваших близьких. Головною метою є створення тиску з боку рідних, оточуючих, сусідів на відповідну особу;

    інші форми психологічного тиску.

 

4.    Інформаційна блокада через відмову журналістів висвітлювати будь-яку інформацію про державні органи, окрім важливої для забезпечення акцій протесту (вже діє на Житомирщині і частково на Тернопільщині)

 

Публічна агітація

 

5.    Проведення переговорів з керівниками середньої ланки державних органів з пропозицією вийти з органів влади в знак протесту (для демонстрації маленьких перемог)

6.    Влада повинна йти у відставку, бо реально президент не контролює МВС і силовиків.

7.    Звернення до мешканців Сходу з приводу того, що ініціатива спрямована на захист від свавілля міліції, від якої у першу чергу страждають вони самі (Луганський і Кримський Беркут проявив себе особливо жорстоко)

 

 

 

 





 

Яндекс.Метрика