повернутися Ї: дискусія

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Артемій Троїцький

Майдан – це реальна народна містерія.
Такого нема ніде у світі

Євромайдан у Києвіце реальна народна містерія. Нічого схожого немає ні в Росії, ні взагалі у світі. Про це в інтерв’ю «Ехо Москви» заявив музичний критик і журналіст Артемій Троїцький.

Він розповів про свої враження від Майдану у Києві. «Це реальне народовладдя, причому повністю самоорганізоване. Ніяких лідерів там немає, ніяких розумників, ніяких харизматиків, ніяких цих хитромудрих політиків. Тобто це величезна кількість людей, які об’єднані, я так розумію, почасти в якісь такі групи за інтересом. Тобто там дуже багато студентів, які об’єднані в студком. Там є не така помітна як, скажімо, це було у Москві, але цілком весела і креативна група богеми, хіпстерів і так далі», – зазначив він.

Там, за словами Троїцького, є афганські ветерани, які тримають всю безпеку, тобто фільтрують входи-виходи і так далі.

«Величезну роль там грає церква. Щогодини відбувається молебень. Виходять люди на головну сцену, тобто це священнослужителі, співаки, якісь там ще приєдналися до них видні люди, моляться, співають український гімн. У цей час усі ці десятки тисяч людей запалюють ліхтарики, і це просто... Це така реальна народна містерія, нічого схожого у Москві не було ніколи – я в житті ніколи нічого такого не бачив. Цього немає не тільки в Росії, цього немає взагалі, я думаю, ніде у світі. Тобто я не знаю, як це все відбувається, скажімо, у Таїланді або як це було в Єгипті. Думаю, що там це було по-іншому. Там якось все це було шумно, агресивно і так далі. А тут просто такий могутній монолітний народ», – заявив Троїцький.

«Коли я чую якісь коментарі наших людей, що там зібралися якісь недобиті бандерівці, фашисти і так далі, ну, це означає, що фашисти і недобиті бандерівціце практично якщо не вся Україна, то половина України і вже точно все місто Київ», – сказав він.

 





 

Яндекс.Метрика