повернутися Ї: дискусія

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

­Ініціативна групаНародний  суверенітетм.Львів

Заява

 

         Події, які відбуваються в Україні останнім часом, оголили невідповідність і влади, і опозиції українській ідентичності, яка за своєю природою є європейською. Українському народу повсякчас штучно навязується сформована як безвихідь дилема:Який народ - така влада.   

 

         Від часу набуття незалежності суспільству жодного разу не було запропоновано програми формування державної влади відповідно до світоглядних, моральних, соціальних і правових принципів, що панують у європейській спільноті.

 

         В українському суспільстві, яке історично і ментально є європейським, влада зуміла зберегти старі колоніальні та радянські принципи функціонування держави:Влада вирішує, а народ виконує.

 

         Як наслідок цього маємо відчуженість народу від держави, подвійну мораль і падіння ефективності суспільства.

 

         Без приведення сутності влади до світоглядних засад українського суспільства не буде реальної заміни суспільних відносин на притаманні українцям.

        

         Пропонуємо забезпечити систему організації та функціонування влади за принципомзнизу вгоручерез делегування повноважень, формування бюджетів, здійснення контролю від особи, сімї,  громади до держави.

 

         Закликаємо науковців, політиків, громадських діячів, усе українське суспільство чітко сформулювати автентичні українські цінності і покласти їх в основу законодавства та функціонування ключових державних інститутів.

 





 

Яндекс.Метрика