повернутися Ї: дискусія

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Заяви студентів якими вони мали намір
завершити свій Євромайдан -
написано до розгону Євромайдану

 

Звернення до Європарламенту та керівництва ЄС

Президент України відмовився підписати Угоду про Асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі.

Ми, студенти та молодь України, висловили свою не згоду і вийшли на майдани наших міст.
Ми, учасники Євромайдану, з усією відповідальністю заявляємо про свою готовність вступити і бути частиною Європейського співтовариства. Ми не бачимо свого майбутнього поза об’єднаною Європою.

Звертаємось до Вас з проханням і вимогою при виробленні Вашої політики щодо України брати до уваги в першу чергу наше  волевиявлення.
Пам’ятайте, що Україна це не тільки Янукович і його Уряд. Україна – це ми!
Ми зробили свій європейський вибір. Допоможіть нам його реалізувати.

Загальноукраїнська координаційна рада

студентів, що страйкують.

 

Резолюція Загальноукраїнської координаційної ради студентів, що страйкують.

Ми, студенство, що протестує, дякуємо за солідарність і підтримку українській молоді, яка незважаючи на заборони та погрози викладачів, деканів чи ректорів, вийшла на вулиці своїх міст, щоб разом з нами боротися за своє майбутнє. Ми дякуємо нашим батькам, викладачам та старшому поколінню. Дякуємо за те, що були поряд протягом Євромайдану, підтримували нас та допомагали.

Світ побачив, що українське суспільство є набагато цивілізованішим, освіченішим, поряднішим, аніж Президент чи Прем’єр-міністр України.

Ми повернули країні гідність, ми врятували її від ганьби, на яку прирікала своїми торгами, безчестям і брехнею українська влада.

Ми довели,що українці не є забитим, апатичним, заляканим народом, який покірливо спостерігає, як в інтересах кількох людей його відсікають від цивілізованого світу.

Ми показали, що точка неповернення до «совка» пройдена. Незалежно від того, коли Україна підпише Угоду про асоціацію, коли приєднається до ЄС, ми є поколінням, яке світоглядно, ментально вже є європейським. Ми і є Європа.

Тому нам соромно за те, що наш Президент невдаха. Стільки часу готуватися до підписання угоди про асоціацію і навіть понаприймати десятки законів, потратити на це час, сили і гроші, а приїхавши у Вільнюс нічого не зробити. Це всеодно, що отримати гранд на навчання в Оксфорді, зібрати всі необхідні документи, отримати візу, спакувати речі, повідомити всіх близьких та родичів, але в останній обрати ПТУ.

Нагадуємо, наш протест був і залишається мирним і демократичним. Ми віримо, що це є єдиним способом перемогти цю владу.

Наша перемога – це досвід об’єднання, наша перемога – це усвідомлення того, що ми здатні творити свою історію, впливати на хід подій, наша перемога – це громадянське суспільство, яке ми творимо всі разом.

Наш страйк увійшов в історію як другий в історії України студентський мирний протест. Ми показуємо, що в Україні виросло нове вільне покоління молоді, яку вже неможливо залякати, яка здатна виховувати своїх лідерів, самостійно критично мислити, приймати рішення, обстоювати свій вибір і свої принципи.

Наші вимоги стоять понад партійними амбіціями лідерів. Наш рух є АПАРТІЙНИМ але не АПОЛІТИЧНИМ. Наша головна мета – входження України в об’єднану Європу.

Ми висловили свою громадянську позицію, нас почула влада, опозиція, українське суспільство і світ. Надалі студенти продовжують свій протест як активні громадяни, свідомі свого вибору. Ми припиняємо страйк, але на базі напрацьованих контактів і знайомств розбудовуємо загальноукраїнську мережу студентських комітетів, яка охопить усі вузи. Ця мережа блискавично організує загальнонаціональну акцію у вирішальний момент. Ми неодмінно продовжимо нарощувати силу та потенціал студентського протесту.

В рамках студентських комітетів ми створюємо орган, що буде розглядати заяви від студентів про утиски у зв’язку з участю в Євромайдані і негайно звертатися до європейської спільноти.

Запевняємо Вас, ми висловимо свою думку на президентських виборах у 2015 році і тоді вже будемо відстоювати свій вибір до кінця.

Представники

 

Звернення до студентів і молоді Європи та світу.
 
Дорогі друзі та колеги!

Щиро дякуємо Вам за підтримку та солідарність Євромайдану.
Ми стоїмо на цьому не тільки заради нашого майбутнього,  але й заради майбутнього Європи та усього світу.
Ми усвідомлюємо, що світ стає все більш несправедливим та егоїстичним. У ньому все більше домінує нажива, стрімко зростає нерівність, множиться корупція, девальвуються цінності, збільшується загроза насильства.
Сьогодні ми це дуже різко відчуваємо в Україні. Через те ми вийшли на майдан із мирним протестом.
Ми вбачаємо в європейському виборі України один із  ефективних інструментів подолання цих загроз. Але ми розуміємо і те, що і Європа та світ також не позбавлені цих загроз. Тому наша боротьба за нову Україну є боротьбою і за кращу Європу і за кращий світ.

Лінія боротьби за кращу Європу проходить сьогодні через Україну.
Ми сьогодні відчули дуже сильну вашу підтримку. Ви завжди можете розраховувати на нашу.

За Вашу і нашу Європу!

Загальноукраїнська координаційна рада

студентів, що страйкують.

 

Звернення до лідерів опозиції  та опозиційних і незалежних депутатів усіх рівнів.

Сьогодні ми проходимо важливий етап у нашій спільній боротьбі за європейський вибір України. Ми усі продемонстрували що Україна – це набагато більше, аніж влада. Український народ хоче і готовий вступити у ЄС.
Ми висловлюємо щиру подяку усім, хто у ці дні активно відстоював європейський вибір великого народу.
Сьогодні ми, втомлені але не переможені, розходимося по своїх вишах і готуємось не тільки до сесії, але і до нової боротьби.
Водночас ми чітко розуміємо, що нинішня влада може вдатися до провокацій та репресій.
Тому вимагаємо від вас поставити на порядок денний Верховної Ради та Рад усіх рівнів питання про захист учасників Євромайдану.
Мають бути створені механізми, які не тільки захищатимуть наші конституційні права, в першу чергу право на вільне волевиявлення, але й вимагаємо притягнення до відповідальності тих, хто на ці права посягатиме.
Візьміть під свій контроль дії силових міністерств та міністерства освіти.
Ми зі свого боку зобов’язуємось виявляти факти порушень та негайно повідомляти про них Вас та відповідні європейські структури.
Відтепер ми усі є рівноправними партнерами у великій спільній боротьбі!


Загальноукраїнська координаційна рада

студентів, що страйкують.





 

Яндекс.Метрика