повернутися Ї: дискусія

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Марко Сімкін

До міжнародного дня підтримки жертв зловживань і злочинів влади

Саме сьогодні 22 лютого міжнароднi організації і прогресивна громадськість світу проводять  заходи підтримки жертв злочини влади проти своїх народів, згідно Декларації ООН від 29 листопада 1985року. Саме сьогодні Україна ховає своїх героїв новітніх великомучеників, які віддали саме найдорожче, що в них було власне життя в часи Революції Гідності за наше краще майбутнє.

Сподіваюсь, що сьогодні в скорботі перебуває не тільки народ України і міжнародна громадськість, а також вірю, що сьогодні в скорботі ї янголи на небесах, які приймають світлі душі героїв. Ховаючи наших героїв, ми всі повинні замислитися і зрозуміти причини і наслідки і моральні уроки із тієї величезної трагедії, яка відбулась в місті Києві - закривавленою кров’ю Героїв столиці України.

За три місяці протистоянь майдану із бандою в погонах і в теплих кабінетах, де маріонетки “Злодія в законі” (ім’я і посади не називаю, він на це не заслуговує) здивували Україну і світ своїм беззбройним спротивом. Герої майдану перевершили своєю безстрашністю героїзм тих, що на вічно залишились в пам’яті людства: трьохсот спартанців, героїв Крут, Залізної Сотні УПА.

В дні мирного супротиву озвірілій банді відбувались такі події, значення і цінність, яких Україна і світ буде усвідомлювати, ще довгі роки. Найголовніше на майдані народилася і утвердилася Українська політична нація. За світле майбутнє своєї Держави вийшли на майдани України і інших міст і загинули кращі представники різних народів, для яких єдиною від тепер Батьківщиною є тільки Україна.

Революція гідності була єдиною революцією не тільки в історії України і світу, де кожен день на Майдані починався з молитви, які з сцени майдану проголошували священнослужителі різних конфесій і релігій. І коли в наш час у багатьох державах ситої Європи люди забули дорогу до Храму, громадяни України доказали своїм прикладом для цілого світу, що мораль суспільства без справжньої віри в Бога не можлива.

Які висновки треба зробити із трагедії і перемоги нашим громадянам – творцям новітньої політичної нації. Теперішній період повинен стати періодом очищення і повернення народу до найвищих моральних засад людства.

Відомо з Біблії, що Мойсей водив свій народ сорок років по пустелі, щоби вичавити з їх свідомості рабство Українському народу на це потрібно було 22 роки політичних блукань і 3 місяці майдану – народ вийшов з рабства, нав’язаного Україні різними окупаційними режимами.

Народ змінився відтепер кожен політик, який стане державним керівником в Україні буде під пильним і щоденним контролем народу. Помилки 2004 року, коли народ привів до влади Ющенка, і розійшовся, а він зрадивши ідеали майдану привів до влади Януковича, сподіваюсь, що більше таке ніколи не повториться.

Оновлена, оздоровлена революцією гідності Україна буде найкращим пам’ятником великомученикам “Небесної сотні” і гідним подарунком народу до 200 річчя з дня народження геніального сина Українського народу Т араса Григоровича Шевченка.


 

Яндекс.Метрика