повернутися Ї: наша позиція

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Тарас Возняк

Нові провокації проти Євромайдану

Готуються провокації нового типу. Інформацію про них я отримав від Євегена Захарова  - керівника Харківської правозахисної групи:

«Ось інформація, яка не потрапила нікуди - від жінки, яка сама це бачила, бо їхала в нічному поїзді Київ-Харків 3 грудня. Поїзд замість 6.46 приїхав об 11-й. Його не випускав з Києва натовп тітушок, яким ніхто не заважав, знов-таки за повної бездіяльності міліції. Спочатку вони кричали, що в цьому поїзді лише москалі, а тому вони зараз перекинуть вагони. Потім деіклька з них поїхали в потязі і почали тероризували весь поїзд: заходили в купе і питали, якому мовою розмовляють пасажири. Одного чоловіка жорстоко побили, деяких висадили чи-то в Миргороді чи то в Полтаві. Ця жінка закрилася в купе і не відкрила, коли вони вломлювалися до неї. Проте заявляти про це вона відмовилася - боїться.» 

Цей терор влада влаштовує, щоб остаточно розірвати Схід і Захід країни. Чи то до виборів 2015 року, чи назавжди. А також дискредитувати Євромайдан перед Заходом, показавши його як зборище погромщиків та насильників. А тому владі потрібна впізнавана картинка погромів – погромів які останній раз шаліли у Європі ще при нацистах.

З інших джерел до мене дійшла інформація, що подібне цькування як політичну технологію деякі політичні сили під проводом деяких скандальних діячок планують з неділі 8 грудня започаткувати і на львівському Євромайдані. Провокація полягає у пікетуванні рядових членів Партії регіонів. Неначе все правильно – вони повинні відповісти за погром на Євромайдані. Чи відмежуватися від Партії регіонів. Та благими намірами встелено дорогу до пекла. Одне – мирний пікет. Інше – погром. Керований погром.

Ми ж знаємо свою політичну культуру. Так само, я знаю, що вже готові й ті, хто цілеспрямовано перетворить цей мирний пікет на велетенську провокацію. Дехто при цьому з благих намірів не втримається, щоб не кинути каменем у вікно «колаборантів з режимом». А дехто свідомо чи по природній глухості намалює на дверях єврейську шестикутну зірку чи свастику. Когось виволочуть за волосся з хати чи вимажуть дьогтем – і готова впізнавана картинка для західного телебачення та для того щоб показати у Донецьку та Харкові. Картинка показуватиметься паралельно з хронікою «Кришталевої ночі» (Kristallnacht, i Reichskristallnacht) - «ночі битого скла» - першої, цілеспрямованої та керованої нацистською державною владою Третього Райху, масової акції прямого фізичного насильства та терору щодо євреїв на території, що відбулася в ніч з 9 на 10листопада 1938 року.

Особливістю цієї провокації є те, що вона планується бути реалізованою не лише руками провокаторів-тітушок. У Львові, Івано-Франківську чи Тернополі це важко реалізувати – це не територія, контрольована владою, а тому її планують реалізувати руками наших внутрішніх провокаторів та недоумків.

Тому цю провокацію треба зупинити. Не знаю що робити із згаями тітушок які вчинятимуть погроми в потягах зі сходу чи на Схід – проте щось робити треба. Принаймні голосно про це кричати. Влада і провокатори, які хочуть розірвати Україну, не зупиняються і не зупиняться. Хоча безперервно брешуть з екранів телевізорів. Вони шалено бояться, а тому пішли ва-банк. Це не 2004 рік.                                                                                        Це «пікетування», звісно, провокація. Тому не даймо перетворити Євромайдан в очах наших потенційних європейських союзників на нацистське чудовисько. Зупинімо божевілля і провокаторів. Бо «сон розуму породжує чудовиська», тільки чудовиська. Будьмо мудрі і уважні. Не піддаваймось на провокації. Хоча злочинці мають відповісти. Якщо вони вчинили злочин.

 





 

Яндекс.Метрика