на головну сторінку незалежний культурологічний часопис «Ї»

Перезавантаження відносин України та ЄС, України та НАТО в новій геополітичній ситуації

Семінар Журналу Ї і Благодійної Фундації Габсбургів
за участи представника та очільника громадсько-політичного руху "Панєвропа Австрія", представника дому Габсбургів Карла фон Габсбурга

4 березня 2010, Палац Потоцьких

Фото Андрія Кирчіва


Карл фон Габсбург на тлі родинного портрету
Фундація Габсбургів створена задля збереження самоідентифікації центрально-східної Європи, культурного спадку та примноження здобутків, напрацьованих віками на цих теренах.
Зокрема, Фундація буде реалізовувати власні програми через надання стипендій та ґрантів, підтримку культурно-мистецьких проектів. Також у майбутньому планується започаткування "Галицької премії" у різних номінаціях.
Засновником та головою правління Фундації є Карл фон Габсбург. Головою Почесної ради Фундації став письменник Юрій Андрухович.
Україна є повноцінною частиною Європи і може брати активну участь у європейських культурних процесах. Галичина у минулому зробила значний культурний внесок для поступу центрально-східної Європи. На часі сьогодні відродити цей процес. Фундація стане як промоцією України у європейській спільноті так і налагодженню тісної співпраці між народами Центральної Європи .

Біографічна довідка:
Карл фон Габсбург народився 11 січня 1961 року. Онук останнього імператора Карла, син наслідника Отто фон Габсбурга. Капітан військової авіації Австрії. Депутат Європарламенту від 1996 року. Член президії Міжнародного Пан'європейського союзу. З 1 січня 2007 року перейняв обов'язки голови дому Габсбургів.


Засновники Фундації Габсбургів

Гості та учасники семінару


Очільник Міжнародного Пан'європейського союзу Карл фон Габсбург


Учасник дискусії журналіст Антон Борковський

Юрій Андрухович і Карл фон Габсбург

Урочисте прийняття після закінчення плідної дискусії