на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

Незалежний культурологічний журнал «Ї»

Спільно із

·         Аудитом культурних подій Львова

·         Студентами факультету культури і мистецтв Львівського державного національного університету ім. І. Франка

·         Львівською обласною організацією Українського товариства охорони пам'яток історичної культури

·         Незалежним інформаційно-аналітичним Інтернет-виданням  Zaxid.net

·         Газетою «Львівська пошта»

 

Оголошують фотоконкурс

Як не любити Львів.

Засклені балкони,

які спотворюють наші будинки

 

Останнім часом наші міста просто затопила хвиля непрофесійних, неестетичних «перебудов». Найгірше, що це трапляється в історичній частині Львова, яка є перлиною архітектури, пам’яткою історії і культури, і повинна залишитися у всій красі для майбутнього. І не тільки з огляду на культурну цінність, але й тому, що саме це надбання є інструментом розвитку міста як туристичного і культурного осередку Європи.

Люди, прагнучи поліпшити своє житло, дуже часто – через невідання або просто із лінощів – не замислюються, що такі речі треба робити із думкою про збереження гармонії і краси кимось запроектованого і збудованого будинку.

Особливо це кидається у вічі у випадку засклених балконів, які, мов чиряки, виростають на фасадах історичних кам’яниць.

Мета конкурсу – зібрати фото тих засклених балконів, які найбільше спотворюють фасади будинків в історичній частині міста, щоб показати, як не можна чинити із нашим містом, із нашими будинками, із спадком, який ми передаємо нашим дітям.

Звичайно, що в ідеалі було б взагалі не робити жодних перебудов на фасадах будинків в історичній частині міста. Але самою такою забороною не вирішиться проблема мешканців, вона викличе тільки спротив і нові корупційні схеми із видачі дозволів на перебудови.

Водночас, показавши, як не слід робити, ми запропонуємо інші варіанти (проекти, або уже зроблені коректні перебудови), які можливо будуть певною альтернативою у вирішенні проблем мешканців і заразом не знищать історичний і культурний візерунок міста.

 

УМОВИ ФОТОКОНКУРСУ:

1.      Термін подання фотографій - з  20 лютого до 30 вересня  2011 року.

2.      Фото можуть подаватись лише їх автором, із вказаними  контактними даними : ім’я та прізвище, e-mail автора, контактний телефон (за бажанням) .

3.      У підписі до фото слід вказати точну адресу будинку із заскленим балконом

4.      Фото, які відповідатимуть вимогам,  будуть мірою поступлення публікуватися на сайті журналу Ї, а також у партнерських ЗМІ за домовленістю.

 

5.      З 12 відібраних журі  фото організатори мають намір видати календар, де  будуть також фото альтернативних, коректно облаштованих балконів або проект перебудови, запропонований студентами-архітекторами.

 

Фото та контактні дані автора просимо надсилати на адресу  jimagazine@mail.lviv.ua із зазначеною темою листа «Фотоконкурс»

 

У випадку виникнення запитань з приводу конкурсу просимо телефонувати (032) 260 22 90, або 067 78 430 78, координатор конкурсу Ірина Магдиш