на головну сторінку незалежний культурологiчний часопис «Ї»

Зарваницька громадська ініціатива

Культурологічний журнал «Ї»

Громадська організація «Центр розвитку української культури та самоорганізації»

 

Теоретико-методологічний семінар

 

«Збереження демократії.

Европейський та евроатлантичний вибір України.

Ідеології як фактор виборчого процесу»

 

 

 

«Нові концепти ідеології як інструменту мобілізації та координації діяльності членів і прихильників суспільно-політичних організацій в умовах інтеграції України до європейського та євроатлантичного простору та перманентних виборів в Україні»

 

29 травня, понеділок, 2012 року м.Чернівці, Центральна площа, 7, Чернівецький торговельно-економічний інститут, актова зала

 

Цільова аудиторія – громадські та політичні активісти, ідеологи та керівники підрозділів політичних партій аспіранти профільних кафедр українських вузів, викладачі, преса.

 

 

 

І частина

 

 Доповідь головного доповідача

Вікторія Сюмар

 

 

ІІ частина

 

 Обговорення у складі динамічної мережі наступних питань:

 

 1. Суб’єкти (творці) ідеології та особливості процесу її творення в умовах інформаційного суспільства та європейського та евразійського вибору. Означення та класифікація.

 

 2. Структура ідеології як політичного міфу в умовах інформаційного суспільства та європейського та евразійського вибору. Механізми формування нових змістів і смислів.

 

3. Забезпечення цілісності ідеології та її захист від «розмивання» в умовах інформаційного суспільства та європейського та евразійського вибору з нерівномірним розподілом освіченості громадян. Механізми та технології.

 

4. Особливості механізмів захоплення та утримання уваги громадян  ідеологемами (європейська, євроатлантична чи євразійська інтеграція) в інформаційному суспільстві та якості суспільно-політичних організацій, що дозволяють їх реалізацію.

 

5. Ідеологія як один з множини мотиваторів суспільно-політичної активності громадян  в інформаційному суспільстві, що стоїть перед європейським та евразійським вибором, співвідношення різних мотиваторів та їх взаємовплив.

 

 

ІІІ частина

Дискусія