на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

howmuch.net

Графік, який пояснює всю світову економіку

З першого погляду зрозуміло, чиї претензії на світове лідерство обґрунтовані, а чиї – ні.

На цьому графіку зображено номінальний ВВП різних країн у вигляді площин. Їх розмір залежать від частки ВВП країни у світовому ВВП. Кожна площина розділена на 3 частини – насиченим кольором виділена сфера послуг, світлішим – промисловість, а зовсім світлим – сільське господарство.

 

Описание: gdp by countries

 

США – найпотужніша країна, її ВВП становить чверть світового

Америка орієнтується на надання послуг, промисловий і сільськогосподарський сектори в Штатах доволі малі (але все одно займають друге і третє місце в світі відповідно завдяки величезному ВВП).

 

Китай – на другому місці

Сфера послуг і промисловість в Піднебесній майже рівні, але в останні роки темпи приросту сфери послуг збільшуються.

 

Українська економіка настільки мала, що на графіку її навіть не показали

Частка нашої сусідки Польщі у світовій економіці – 0,74%. Її номінальний ВВП в 2014 році – 547 мільярдів доларів. ВВП України – 131 мільярд доларів. Виходить, що частка України у світовому ВВП – 0,17%.

Промисловість дає нам лише 29% ВВП. BusinessViews вже писав про те, що сировинна структура економіки загрожує добробуту українців.

 

Завдяки такій потужній економіці, найбільшим видаткам на армію і одній з найпотужніших армій світу Штати здатні домінувати на планеті. Чим періодично і користуються. Правда Китай наздоганяє, так що скоро ми можемо знову жити в біполярному світі. І свого майбутнього союзника Україна нарешті обрала цілком однозначно.





 

Яндекс.Метрика