на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Ніколай Іванов

«Троянська свиня» або навіщо Чехія передає Польщі частину своєї території?

Чехія передає Польщі територію для підтримки Росії.

Чехія «повертає» Польщі частину своїх території для того, щоб допомогти Путіну легалізувати окупацію Криму.

Інформація про те, що вище керівництво Чехії та Угорщини давно танцює під дудку Москви, мабуть, вже ні для кого не є новиною.

Але про те, як можна віддаючи територію другу, допомогти ворогу – я вам зараз розповім.

Навіщо Чехія передає Польщі частину своєї території?

Чехія вирішила повернути Польщі 3,5 квадратних кілометри своєї території, що потягне за собою зміну кордону, нібито на основі рішення відновити історичну справедливість, а не діяти згідно з рішеннями прийнятими: «під совєтським тиском в часи холодної війни».

Мотиви Праги знову ж більш ніж прозорі: «розвивати добросусідські відносини з північним сусідом», відносини, які, зауважте, стабільно були хорошими вже не один десяток років!

«Польща отримає свою територію назад», – заявив прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка.

Чехія своїм рішенням передати Польщі частину Тешинской області, яка протягом багатьох років була спірною територією і темою для суперечок місцевих націоналістів, на безоплатній основі наче зніме з цієї території означення спірної.

Навіщо?

Навіщо Польщі території в Північній Моравії та Північній Богемії, на які Варшава не претендує?

Навіщо змінювати кордони Польщі та Чехії – країн Евросоюзу і Шенгенської зони, між якими немає фактичного кордону та прикордонного контролю?

А тому, що необхідно створити прецедент!

 

 

ПРИЧИНИ

Чехія вперше після Другої Світової Війни заявила про рішення змінити кордони повоєнної Европи, які весь цей час були незмінними!

Принцип «непорушності післявоєнних кордонів в Европі» був і залишається основою стабільності в Европі і єдиною країною, яка цинічно знехтувала ним, окупувавши Крим, є Росія!

Дії Чехії дозволять Росії заявити, що «принцип непорушності» насправді давно вже не діє і не є законним!

Росія, вже давно апелює до світового співтовариства з вимогою визнати окупацію Криму законною, приводячи такі приклади зміни меж як об’єднання Німеччини!

І це ще не все!

Росія намагається переконати весь світ, що розпад СССР був незаконним і Росія, як правонаступник СССР, повинна отримати назад всі втрачені нею території!

Також Кремль доводить, що поділ підконтрольної їй Югославії і Чехії зі Словаччиною – це все проекти силового поділу країн під заступництвом США і без урахування думки громадян цих країн.

Все це робиться лише для того, щоб створити для себе доказову базу для виправдання свого злочину, і знайти причину для ведення подальших окупаційних війн!

Геніальна думка Кремля, якраз і полягає в тому, щоб нав’язати світовому суспільству ідею, що адміністративні післявоєнні кордони – це архаїчний фетиш, і кордони повинні і можуть змінюватися, і не можна триматися за них як за єдину гарантію миру і спокою.

 

ТРОЯНСЬКА СВИНЯ

Ось і виходить, що Чехія, передаючи шматок дороги між двома польськими селами, створить такий необхідний для Росії прецедент, який дозволить їй заявити претензії вже на що завгодно.

І не треба бути пророком, щоб зараз сказати, що Польща через такий «подарунок» може отримати величезні проблеми з Росією, яка не упустить можливості пред’явити тій же Польщі територіальні претензії і підставою для законності таких претензій буде якраз прецедент з Чехією!

Чехія своїм подарунком підкладе свиню не тільки Польщі, а й усій Европі, і створить прецедент, який розв’яже Росії руки, і завдяки якому стабільність у світі буде обов’язково порушена!

Завдяки Чехії Росія отримає можливість створити в Европі нові Абхазію і Південну Осетію, Придністров’я і Нагірний Карабах, Крим і Новоросію.

Европа показала всьому світу, що кордони потрібні не для дружби, а для війни і те, що зараз робить Чехія – це можна сказати «Троянська свиня», яку вона підкладе не тільки Польщі, але й усій Европі.

 





 

Яндекс.Метрика