на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Ортодоксальні рабини:
християнство – частина Божого плану

Група ортодоксальних рабинів Ізраїлю, США та Европи заявила, що християнство – це частина чудесного Божого плану, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Christian Today.

 

Заяву під назвою «Виконати волю нашого Небесного Отця: до партнерства між євреями і християнами» підписали 28 ортодоксальних рабинів з Ізраїлю, США та Европи. У заяві, зокрема, зазначено, що «християнство не є ні випадковістю, ні помилкою, але результатом волі Божої і даром для народів».

Також у заяві наголосили, що поділ між християнством і іудаїзмом більше схожий на розділення між партнерами, а не розділення між ворогами.

Рабин Шломо Ріскін, засновник іудео-християнського центру взаєморозуміння і співпраці заявив: «Справжнє значення цієї ортодоксальної заяви в тому, що вона закликає до братнього партнерства між єврейськими та християнськими релігійними лідерами, в той же час визнаючи позитивний теологічний статус християнської віри. Євреї і християни мають бути першими серед тих, хто навчить світ основних моральних цінностей».

Заяву підписали 3 грудня, в день 50-річчя підписання Nostra Aetate – декларації Другого Ватиканського собору Католицької церкви про ставлення Церкви до нехристиянських релігій. Ця декларація відкинула давнє твердження про те, що євреїв потрібно переслідувати за вбивство Христа. У своїй заяві рабини підкреслили, що сьогодні євреї відчувають «щиру любов і повагу багатьох християн».

Документ підписали 28 ортодоксальних рабинів з ліберального крила традиційних євреїв. Один з підписантів, рабин Ірвін Грінберг наголосив, що християнство – це така ж частина Божого плану для людства, як і іудаїзм.

 

http://ieshua.org/ortodoksalnye-ravviny-xristianstvo-chast-bozhego-plana.htm

 

 

 

 


Яндекс.Метрика