на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Олег Пономарь

Про нафту

Раніше, в лютому, я писав про нафту. Про те, що глобальний план змусити Росію до миру і повернення захоплених на території колишнього СССР земель (під маркою створення заморожених конфліктів) перейде у вирішальну стадію через місяць від дня, коли ціна на нафту стабільно буде нижчою 40 дол.

Будемо вважати таким днем 11.12.2015. Додаємо місяць – отримуємо 11.01.2016. Що станеться до цієї дати?

- До початку лютого американський суд дасть дозвіл на арешт активів Росії по виграній акціонерами ЮКОС справі на 50 млрд. дол.;

- В кінці цього року Нідерланди визначаться яким судом будуть судити винних у збитті малайзійського Боїнга і в лютому вийде фінальний репорт. Шлях до Трибуналу відкритий;

- НАТО готове до розміщення ПРО в Европі;

- Українська армія повністю готова до будь-яких сценаріїв;

- Термін виконання Росією Мінська-2 закінчився і США може вводити 5-й пакет санкцій;

- ЗВР Росії наближається до 0.

 

Тепер про нафту

Смішно читати деяких «експертів», які говорять, що ціни на нафту падають через нафтову війну між США і шейхами. Я розумію, що ця версія не так прикро звучить для Росії, як справжня причина, а саме – СССР покарали за агресивну мілітарну політику і підтримку міжнародного тероризму негласним договором про ціни на нафту між США і Королем СА. Те ж саме зробили і цього разу. Всі пам’ятають 1 березня 2014 р., коли Барак (відразу після анексії Криму) полетів до шейхів і як Путін намагався додзвонитися до нього на борт №1. Бо зрозумів, що історія повністю повториться.

Саудівська Аравія і США – найближчі друзі і стратегічні партнери в світі (можливий ще союз США-Ізраїль). Вони переплетені мільйоном військових, економічних, сімейних і т. д. зв’язків. Вони зберігають гроші один одного, вони інвестують один в одного. СА – головний арабський військовий союзник США. Вони не можуть вести економічних воєн. (Кому цікаво – вивчіть історію і сьогодення Saudi Aramco. Ви дізнаєтеся багато цікавого).

Що отримають шейхи за це? Який їх бенефіт?

Він величезний – вони отримують (разом з США та Іраном, який навесні повертається на нафтовий ринок) частку світового нафтового ринку, який займає Росія. І постачання нафти з СА в Польщу підтверджує це. І, коли вони з Іраном і США (сланцева нафта) повністю витіснять Росію зі світового ринку нафти, – ось тоді можна буде і піднімати ціни назад, але Росія буде вже в нафто-бані де-факто.

Ось так, друзі, буває з тими, хто не хоче грати за цивілізованими міжнародним правилам. Це справа часу, але зло буде покаране.

 

П. С. – І не пишіть будь ласка, що Путін скине на когось атомну бомбу. При нинішньому розвитку системи ПРО-ППО НАТО російські ракети (з тих небагатьох, які дивом злетять) дуже швидко розчиняться в повітрі, не долетівши до жодної цілі.

Історія з Туреччиною всім відкрила очі на блеф.

 

 


Яндекс.Метрика