на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Марко Сімкін

Запалимо поминальну свічку
в міжнародний день скорботи та примирення!

 

В цьому році Український Народ відзначаючи 8-9 травня 70-ті роковини Перемоги Об’єднаних Націй над нацизмом, згадує полеглих героїв та безвинних жертв Другої Світової війни, яка забрала життя кожного п’ятого нашого співвітчизника в час, коли російські війська та їхні найманці принесли війну на Нашу Землю.

В повоєнні роки було сказано так багато різних слів Правди та Кривди про Полеглих, що я вважаю, краще в цей День мовчки запалити свічку і прочитати Поминальну Молитву за жертвами тої далекої Війни. Скільки б часу не пройшло з травня 1945 ми повинні не забувати тих, хто у ті тяжкі часи став на Захист Рідної Землі та свого Народу, хто, не шкодуючи свого життя, врятував Світ від нацистської навали.

8 травня не тільки День скорботи, це ще й День примирення, що особливо важливо для громадян України. Під час Другої Світової війни Україна була повністю окупована й зруйнована німецькими нападниками, загинуло близько 10000000 наших громадян, але Україна досі не отримала Офіційного Вибачення від уряду ФРН та Німецького народу за злочини їхніх дідів на нашій Землі. Не було ніякої реальної Компенсації за матеріальні та людські втрати від уряду ФРН. Але з німецьким народом українці давно примирилися, існують добрі міждержавні відносини. Та, нажаль, досі є проблема примирення між Українцями в Україні. До нашого часу трагічним відлунням дійшли проблеми штучного, неприродного, анти-людського розділу українців, початком якого слугували події Громадянської війни в Україні 1917-1920 років, що розпочалися з окупації Харкова та Києва бандами Російських більшовицьких Орд. Наслідком цього став розкол в Українській Громаді між тими, хто працював над створенням та відстоював Українську Народну Республіку і тими, хто повірив у брехливу агітацію російських більшовиків та разом з ними почав творити Безбожний та Кривавий Комуністичний «РАЙ». Інспірована і роздмухана ненависть між українцями, яку провокував на протязі десятиліть сталінський режим та його послідовники, мала своїм наслідком створення проблеми непорозуміння між українцями, які перейшли з СССР в Незалежну Україну. Саме ці штучні проблеми мови та світоглядів використав кремлівськими керманич Путін і його маріонетки-зрадники заради знищення Незалежної України. Навмисне нагнітання протистояння між громадянами однієї країни стало одною з основних причин, що привела до кривавих подій 2013-2015 років. Пам’ятні Дні 8-9 травня 2015 року для цих негідників – це одна з останніх можливостей Схаменутися та Розкаятися, враховуючи усі трагічні наслідки їхніх дій на Сході України.

Наш народ підтримує свою Армію, сподіваючись, що наша Згуртованість й Жертовність заради Майбутньої Перемоги над ворогами, дасть поштовх прогресивним країнам Світу зробити правильні висновки з трагічних помилок минулих часів та рішуче зупинити агресію знахабнілого кремлівського керманича, послідовника Сталіна – Путіна, який порушив всі підписані Росією міжнародні угоди щодо гарантій територіальної цілісності нашої Країни. Сьогодні наші Безстрашні Воїни жертовно стримують фронт, аби зупинити агресора, инакше Світ швидко може опинитися перед початком Третьої Світової Війни. В минулому році людство згадувало два сумні ювілеї: 100-ті роковини від початку Першої Світової Війни та 75- ті роковини від початку Другої Світової Війни.

Прикро, що Пам’ятні Дні 8-9 травня, наш народ зустрічає в умовах Неоголошеної війни, але я і мільйони наших громадян плекаємо Надію, що рішучими діями небайдужих громадян України і при дієвій підтримці світової спільноти кремлівські маріонетки будуть відкинуті за межі нашої Землі та агресія Росії буде зупинена!

Я також сподіваюсь, що в цей Поминальний День мільйони синів та доньок Згуртованого Багатонаціонального Українського Народу звернуться з щирою молитвою до Господа Бога про дарування Україні Миру та Примирення між Людьми, як єдину можливість для розбудови Дійсно Незалежної Справедливої України, яка стане Найкращим Пам’ятником не тільки героям та жертвам Другої Світової війни, а й їхнім Героїчним Нащадкам, що полягли у наші дні в Вітчизняній війні Українського Народу 2014-2015 років.

 

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!


 

Яндекс.Метрика