на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Український Інститут Майбутнього

Посадовці адміністрації Трампа щодо України і Росії

Make America Great Again: висловлювання новопризначених урядовців Адміністрації Трампа живляться перш за все ідеями повернення до сильної, потужної Америки на противагу «слабкій» Америці Барака Обами. Така «сильна» Америка зосередиться на власних проблемах і менше втручатиметься за кордоном, а регіональні негаразди буде вирішувати шляхом діалогу з іншими державами, в т. ч. і Росією.

 
administratsiya-trampa-ob-ukraine-i-rossii
administratsiya-trampa-ob-ukraine-i-rossii
 

Дональд Трамп

«Коли я в інтерв’ю сказав, що Путін «не нападе на Україну, можете так і записати», то мав на увазі, що це якщо я стану президентом. Але він вже це зробив в Криму! Тому незважаючи на всі жорсткі заяви Обами щодо Росії та України, вони вже забрали Крим і продовжують наступати. От що я сказав!» 

твіттер Дональда Трампа, липень 2016

«Знаєте, населенню Криму, з того що я чув, більше подобається в Росії, ніж там де вони були, і це також треба брати до уваги» 

інтерв’ю Джорджу Стефанопулосу, липень 2016

«На нас найменше впливає те, що відбувається в Україні, оскільки ми найдалі від цього. Але видавалося, що навіть їхні сусіди про це не говорили. І, знаєте, якщо ви подивитися на Німеччину, на інші країни, не видавалося, що вони дуже сильно залучені. Це завжди було між нами і Росією. І мені цікаво, чому країни, які межують з Україною чи розташовані неподалік, чому ж вони не залучаються більше? Чому вони не залучаються більше? Чому завжди у все втручаються Сполучені Штати, якщо є якісь речі які нас стосуються, але далеко не такою мірою, як вони стосуються інших країн»

 інтерв’ю The New York Times, березень 2016

Майк Пенс

«Гілларі Клінтон власне сказала, що головним пріоритетом її перебування на посаді Державного секретаря стане перезавантаження з Росією. Вона позувала для фото, вона натисла кнопку і Росія вторглася в Україну. І Росія втрутилася на підтримку брутального режиму в Сирії. А поки ми з вами стоїмо тут сьогодні, вона загрожує всім своїм неймовірним насильством беззахисним мешканцям Алеппо» 

виступ в Пенсильванії, жовтень 2016

“Коли я та Дональд Трамп зазначаємо, як я вже сказав, що в Сирії, в Ірані, в Україні дрібний та нахабний («small and bullying») лідер Росії виявився сильнішим на міжнародній арені, ніж чинна адміністрація, то ми лише фіксуємо болючі факти. Це не є підтримкою Владіміра Путіна. Це засудження слабкого і нерозважливого лідерства Гілларі Клінтон та Барака Обами» 

дебати віце-президентів, жовтень 2016

Рекс Тіллерсон

«У мене дуже близькі зв’язки з [Путіним]. Я погоджуюся не з усім, що він робить. Я погоджуюся не з усім, що роблять багато лідерів. Однак він розуміє, що я бізнесмен. І я інвестував багато грошей, наша компанія інвестувала багато грошей в Росію, дуже успішно». 

виступ в Техасі, лютий 2016

«Ми завжди заохочуємо людей, що приймають такі рішення брати до уваги дуже широкі побічні збитки тих, кому вони реально шкодять санкціями». 

виступ на зборах акціонерів щодо санкцій, травень 2014

“Ми з нетерпінням очікуємо повернення до роботи там. Це справді цікава, захоплююча територія. Ми дуже зацікавлені повернутися до роботи в глибинах Чорного моря. Вони розуміють ситуацію. Ми розуміємо ситуацію. Ми будемо повністю дотримуватися режиму санкцій. Насправді ми у постійних переговорах з урядом США , щоб забезпечити захист наших прав у Росії, поки ми простоюємо, і вони це підтримують. Тому я вдячний їм, що вони ніколи не спробували зробити щось, що додатково погіршило б ситуацію. Насправді вони допомогли нам утримати наші права. Ми вже раніше стикалися з санкціями в різних країнах і це те, з чим уряди мають справу. Ми всього лиш хочемо убезпечити утримання наших позицій, і коли настане новий час, ми готові повернутися до роботи» 

зустріч з аналітиками, березень 2016

Джеймс Меттіс

«Якщо ми подивимось на Росію, то ситуація як на мене є значно серйознішою, аніж ми визнавали. […] Ми можемо продовжити і глянути, що зробив Європейський союз, запропонувавши Україні торгівельну угоду, а потім мовчки спостерігаючи за російською реакцією. А зараз вони в принципі хочуть, щоб проблема зникла сама по собі. […] Тому я розглядаю ситуацію Росії-України як найбільш небезпечну ситуацію в наповненому кризами регіоні. […] Ми маємо проблему Росії, а не проблему Путіна. Дехто каже, що коли Путін піде, то все налагодиться. На мою думку, це нездійсненна мрія. […] Те, що трапилося в Україні та Криму – це війна, ви можете називати це як завгодно, але це війна. Вони можуть вести її в такий спосіб, що дозволяє заперечити свою участь і ст. 5 не буде порушена. Але Путін лягає спати знаючи, що він може порушити всі правила, а Захід намагатиметься дотримуватися правил. Це дуже небезпечна дихотомія в тому, як зараз управляється світ. […] Все, що Захід намагається зараз робити і що видається до певної міри раціональним, таким що допомагає зменшити кризу чи її інтенсивність, вбачається, на мою думку Путіним, як свідчення нашої слабкості, адже Путін налаштований розвалити НАТО. […] Загалом, Росія намагається створити сферу впливу з нестабільних держав на своїй периферії…» 

Виступ в Heritage Foundation, травень 2015

Ніккі Хейлі – не зробила жодної публічної заяви чи коментаря на цю тему.

Майкл Флінн

«Тому, коли кажуть, що Росія може стати ідеальним партнером для боротьби з Радикальним Ісламом, то нам варто пам’ятати, що росіяни були не надто ефективними, воюючи з джихадистами на власній території, і вони перебувають у змові з іранцями. В Сирії двійко союзників заявили, що ведуть війну з ІД, однак в реальності більшість їхніх зусиль спрямовані на опонентів режиму Асада. Вони однозначно не «воюють з терористами» на Близькому Схлді, вони ведуть битву за порятунок загроженого союзника в Дамаску. І хоча я переконаний, що Америка і Росія могли б знайти спільну мову для боротьби з Радикальними Ісламістами, однак немає жодних підстав вірити, що Путін захоче з нами співпрацювати, насправді зовсім навпаки» 

З книги Майкла Флінна «Поле бою: як ми можемо виграти глобальну війну проти Радикального Ісламу та його союзників», 2016.

«Люди кажуть [що стосунки з Росією погіршилися], що через Україну, а водночас ми співпрацюємо з Росією щодо іранської ядерної зброї. Тому люди починають «Україна і погана Росія». але в той же час ми сідаємо разом з Росією і надаємо провідній державі спонсору тероризму шлях до ядерної бомби та 150 мільйонів доларів» 

Інтерв’ю The Washington Post, серпень 2016

КТ Макфарланд

«Путін захоплює країни, Обама погрожує можливо вигнати Росію з Великої вісімки. Б’юсь об заклад, Путін засмучений! Історію пишуть переможці, а не скиглії». 

Твіттер КТ МакФарланд, березень 2014

«Українська криза не матиме щасливого закінчення, якщо ви не хлопці з Кремля. Незважаючи на те, що Обама махає пальчиком і погрожує серйозними санкціями, в реальності Путін проковтне Східну Україну і ми мало що можемо зробити, щоб йому завадити. Однак це не означає, що ми повинні змиритися з тим, щоб він не заплатив жодної ціни. Ніхто не каже посилати до регіону американську армію, але поки що ми лише надіслали їм сухпайки, тобто по суті військову версію макдональдсівського Хеппі Міл. Це аж ніяк не зупинить бульдозер Путіна на його шляху через ряд регіонів біля західного кордону Росії. Як мінімум, ми могли б поділитися з Україною даними нашої розвідки щодо чисельності та розташування російських підрозділів на їхніх кордонах. Можливо надати їм трохи логістичного та комунікаційного обладнання. Але, ні, адміністрація Обами як видається вважає, що це було б надто провокативно! Ми б не хотіли засмутити росіян! Ми ж не будемо робити щось, що їх засмучує, лише через те, що вони глушать комунікації наших військових кораблів в Чорному морі чи посилають спецпідрозділи без знаків розрізнення в Україну.» 

Опубліковано наktmcfarland.com, квітень 2014

 

16 12 2016

http://hvylya.net/special-projects/ukrainian-institute-future/posadovtsi-administratsiyi-trampa-shhodo-ukrayini-i-rosiyi.html

 





 

Яндекс.Метрика