на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння

Путін готовий почати повномасштабну війну проти України

Путін готовий почати повномасштабну війну проти України – прес-конференція ЦДАКР  (ВІДЕО):  https://www.youtube.com/watch?v=cJwFWDvF8VU

 

Станом на 11 серпня 2016 року Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння констатує таке:

Ситуація довкола України у серпні різко погіршилася, з боку Росії усе готово до ведення широкомасштабних інтенсивних бойових дій із залученням регулярних частин ЗС РФ.

Головна мета Кремля – зміна влади в Україні, що, за задумом Путіна і його поплічників, може відбутися інтенсивним або екстенсивним шляхом: через масштабну воєнну операцію, або внаслідок примушення української влади провести вибори на окупованих територіях із запуском механізму реваншу у зовнішній політиці.

Запустити підготовлений механізм повномасштабної війни проти України можливо у будь-який момент -  навіть другорядні та нестратегічні події (як замах на ватажка терористичних організацій ЛНР чи ДНР може виявитися відпрацюванням елемента для запуску негативного сценарію).

Відповідно до зазначеного наголошуємо про наявність кількох вкрай небезпечних (пікових) дат:

День незалежності України є особливим подразником, оскільки це свято спростовує кремлівську тезу про те, що Україна «не відбулася як держава». 25 років – термін, який доводить, що Україна існує, і що це – незалежна від Росії держава, а народ України не тільки ніяк не пов'язаний з російським, а є абсолютно іншою ідентичністю.

Втім, для початку війни може бути використаний будь-який інший привід. ЦДАКР дійшов висновків, що навчання «Кавказ-2016», яке розпочинається в Росії на початку вересня, може трансформуватися у військову операцію проти України та стати початком війни високої інтенсивності.

Важливими також є дати 5 вересня (коли буде проходити засідання Великої двадцятки та Нормандської четвірки у Китаї) та 18 вересня (парламентські вибори в РФ). Саме період після 5 вересня можна вважати найбільш небезпечним.

У серпні склалися критично несприятливі для України зовнішньополітичні обставини:

Перше. Передвиборна кампанія в США увійшла в стадію, яка не дає можливості відволікатися на українські події.

Друге. Європа майже захлинулася власними проблемами, багато з яких, як вважають окремі європейські лідери, можна було б вирішити з допомогою Росії.

І третій фактор. Вибори в РФ, які вимагають мобілізації і згуртованості електорату. Війна, зовнішній ворог, як відомо, - кращий засіб для Росії.

В ЦДАКР попереджують: слабкість США та ЄС, занадто стримана позиція НАТО дають змогу протягом наступних 10-12 місяців реалізовувати будь-які сценарії на пострадянському просторі.

На тлі глибокої економічної кризи в Росії та напередодні парламентських виборів у Держдуму РФ Кремль вже розпочав формування необхідного інформаційного формату (тотальне заповнення інформаційного простору «героїчною пропагандою з фронтів», підтримка рейтингу прокремлівських партій та поширення з метою зомбування населення РФ фейкових доказів тези про ведення Америкою війни проти Росії на території України).

За умов успішної реалізації плану повномасштабного нападу на Україну Росією буде створено умови для ще більшого збереження культу режиму Путіна та підвищення його особистого рейтингу, незважаючи на критичне погіршення економічної ситуації в РФ. 

Успішна реалізація плану дасть можливість виконати головне завдання російської агресії проти України – повне знищення Української Держави, а також вирішити важливі проблемні питання – наприклад, створення сухопутного коридору до перетвореного на військову базу Криму, зняття питання будівництва кримського мосту, вирішення проблеми блокади Придністров’я, тощо.

Підкреслюємо, що для Путіна саме зараз відкрилось «вікно можливостей» використати останній шанс і виправити низку стратегічних помилок, які він зробив протягом останніх 2,5 років. В ЦДАКР переконані: в разі нездатності Путіна використати цей шанс, вже до середини 2017 року ситуація (як внутрішня, так і зовнішня) може стати для нього вітальним викликом (нова адміністрація США почне активно впливати на світову політику, стан економіки Росії вийде на пік кризи).

У зв’язку з оголошеним ЦДАКР:

Закликає керівництво держави вжити додаткових заходів з підготовки військ до раптового наступу регулярних частин РФ, привести війська у повну бойову готовність на період з 20 серпня по 20 вересня. Вжити заходів з підготовки населення з метою уникнення панічних настроїв та мобілізації громадянського суспільства України на боротьбу із зовнішнім ворогом.

Наполягає на необхідності детального розгляду можливості введення воєнного стану у низці регіонів України: Донецькій, Луганській, Харківській, Чернігівській, Сумській, Херсонській, Миколаївський і Одеській областях.

Ініціює термінове звернення до аналітичних центрів та громадських організацій України, громадських діячів, політиків, експертів – з метою підготовки та здійснення спільного звернення до лідерів держав країн-членів НАТО та ЄС з метою збільшення тиску на керівництво РФ та недопущення кровопролиття. А також із закликом розблокувати заморожене військово-технічне співробітництво (ВТС) з Україною та здійснювати його без обмежень на поставки технологій і комплектуючих, а також без обмежень щодо імпорту ВВТ, надання військово-технічної допомоги.

11 08 2016

http://cacds.org.ua/ru/activities/874

 





 

Яндекс.Метрика