на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Заява МФО «ЄвроОптимісти»
щодо Мінських угод та виборів на Донбасі

Ми, як члени МФО «ЄвроОптимісти», заявляємо, що вибори за демократичними принципами на підконтрольній Росії території Донбасу без демілітарізації, деокупації та повного відновлення суверенітету України на окупованих територіях неможливі. Вони не можуть бути визнані світом так само, як не міг бути визнаний «референдум» в Криму, «вибори в Госдуму» на окупованих територіях.

Ми наполягаємо, що необхідною передумовою демократичних і законних виборів в ОРДіЛО є залишення підконтрольними Росії збройними формуваннями цієї території і відновлення повного контролю української держави над нею.

Політична частина Мінських домовленостей сформульована так, що є рецептом для подолання нібито існуючого громадянського конфлікту на Сході України, в той час як увесь світ визнав той факт, що райони Донбасу, так само як і Крим, було захоплено Російською Федерацією. А отже, як ми переконані, Мінські угоди радше можуть спровокувати громадянський конфлікт, аніж припинити агресію Росії.

Вважаємо неприйнятним будь-яке збереження або консервування російської військової техніки та озброєння на окупованих територіях. Та наполягаємо на повному виведенні усіх російських військових, техніки та озброєння, що незаконно перебувають на території України.

Ми наголошуємо на неприпустимості розділення питань Донбасу і Криму, повна деокупація Росією усіх територій України, звільнення усіх заручників та військовополонених та компенсація нею завданих збитків мусить стати головним предметом міжнародної дискусії. Ми наполягаємо на тому, що пов’язування питань внутрішнього політичного та правового устрою України з питаннями деокупації піддає сумніву факт агресії РФ, а отже, є неприпустимим.

21 10 2016

https://www.facebook.com/EuroOptimists/?ref=nf





 

Яндекс.Метрика