на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Ендрю Саллівен, британський письменник, редактор і блогер

Психоз Трампа поглиблюється

Дозвольте мені сказати це так просто, як тільки можливо. Після звільнення директора ФБР Джеймса Комі за розслідування контактів між виборчою кампанією Трампа а росіянами, президент тепер відкрито обливає брудом і погрожує звільнити його наступника, найвизначнішого слідчого, спеціяльного радника Роберта Мюллера. Жодних сумнівів щодо мотивів цього немає, бо Трамп сказав усім, хто міг почути або побачити по телебаченню, що він звільнив Комі, аби припинити життєво важливе розслідування російського втручання в наші вибори, втручання, що його путін учора майже визнав: “Вони втручаються у справи усіх инших країн, чого вони очікували?” Більше того, Трамп тепер відкрито заявляє, через представників, що Мюллер діє несумлінно, провадить “полювання на відьом" і має бути звільнений, якщо його розслідування хоча би трохи торкнеться особи президента.
Час від часу треба зупинятися на хвилинку, переставати відволікатися на новини, якими нас постійно бомбардують, і здавати собі справу з того, що ми вже знаємо.
Тепер це є повільна версія “суботньої різанини” (Вотерґейту) Ніксона, але серйозніша. Вона серйозніша, тому що первинний злочин - спроба кремля “гакнути” наші вибори, можливо, у змові із деякими особами з виборчої кампанії Трампа, - має значно ширші наслідки, ніж злом офісу. Заради Бога, це є акт віртуальної війни, що її веде іноземний супротивник, акт, що був близький до підтасовування результатів підрахунку машинами для голосування! Якщо це якимось чином підбурювалося якимось американцем, пов'язаним із Трампом, нам абсолютно необхідно це з'ясувати. І ця криза небезпечніша, тому що президент від кількох місяців не тільки намагається перешкодити будь-якому такому розслідуванню або його підтасувати, вимагаючи особистої лояльности від директора ФБР, чинячи тиск на співробітників ЦРУ, аби вони виправдали його ще до закінчення розслідування, але й продовжує хвалитися тим, що він перешкоджає здійсненню правосуддя, ніби в цьому немає геть нічого поганого.
Що приводить нас до думки про психічну хворобу Трампа, під чим я маю на увазі лише те, що він би не пройшов психіятричної експертизи для отримання будь-якої иншої роботи в країні.

Переклад Лесі Порут

 

Читати далі: 
Trump’s Derangement Deepens
By Andrew Sullivan

http://nymag.com/daily/intelligencer/2017/06/andrew-sullivan-trumps-derangement-deepens.html?utm_campaign=nym&utm_source=fb&utm_medium=s1