на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Іван Апаршин

Азовська криза:
у Росії є причини продовжувати провокації проти України

В Україні вперше за роки незалежності запровадили воєнний стан. Згідно з указом президента воєнний стан діятиме у десятьох областях з 26 листопада до 26 грудня 2018 року. Про те, як введення воєнного стану в країні може вплинути на перебіг конфлікту в Азовському морі та наскільки допоможе зміцнити обороноздатність України, в інтерв'ю "Апострофу" розповів військовий експерт ІВАН АПАРШИН.

 

- Що кардинально може змінити воєнний стан за 30 днів?

- Для багатьох людей взагалі незрозуміло, з чим це було пов’язано. У рішенні Ради безпеки і оборони України йдеться, що є загроза широкомасштабного вторгнення РФ. І потім президент показав документи, що є підтвердженням цього, в нього є інформація від розвідки. Варто зазначити, що президент щодня отримує такі зведення. Не знаю, що так змінилось за один день, що необхідно було приймати таке рішення, але воно вже прийняте.

В цілому це правильно, що президент, врешті-решт, прийняв це рішення. Згідно документа заходи, які необхідно провести відповідним центральним органам виконавчої влади - це повсякденна діяльність. Ми і так виконуємо такі заходи. Наприклад, Генеральному штабу Збройних сил України провести уточнення показників мобілізаційного плану Збройних сил України та уточнити перелік військовослужбовців, які можуть бути мобілізовані. Це завдання виключно Збройним силам.

Наступне, якщо Збройні сили переводяться в повну бойову готовість, то я хотів би вже побачити рішення уряду про виділення додаткового фінансового ресурсу з резервного фонду Кабінету міністрів, тому, що у армії немає на це грошей. Сьогодні армія живе в повсякденному режимі. Друге питання: якщо Збройні сили планують уточнити показники своїх сил, то чому немає пункту стосовно Кабінету міністрів, а хто сьогодні займається уточненням мобілізаційних показників держави? Ми ж не Збройні сили переводимо в повну бойову готовність, а переводимо державу в той стан, коли вона буде спроможна протидіяти агресії. Я не бачу там системи.

Ще один пункт - посилити охорону та оборону важливих об’єктів, зокрема прикриття їх з повітря. Це повсякденна діяльність Збройних сил, вони цим займаються кожного дня. Коли ми, наприклад, відлітаємо з аеропорту "Бориспіль", то ми цього не бачимо. Коли проїжджаємо біля якихось об’єктів, перелік яких затверджує Кабінет міністрів, то ми цього теж не помічаємо. Але точно знаємо, що цей об’єкт, якщо він важливий для держави, то він під охороною, зокрема і з повітря, кожного дня.

Третій пункт - вводиться обмеження для громадян України. Знову ж таки, закон України передбачає обов’язковий перелік обмежень прав та свобод людини, якщо цього не має, то указ не дійсний. Багато партій хотіли цей пункт скасувати. Я навпаки був за, але пропишіть мені ці обмеження, щоб, наприклад, в’їжджаючи в Одеську область, я знав, які обмеження в мене там будуть, щоб до мене якась особа не підійшла і не сказала, що забирає мою машину. В указі має бути прописано все максимально чітко, а не на словах. Я поки що не бачу серйозних аргументів, щоб казати, що влада дійсно готує країну до можливої відсічі Російській Федерації.

 

- А на п’ятому році війни, ці всі роки, ми до неї не були готові?

- Розумієте, із введенням воєнного стану до війни готуються не лише Збройні сили, а економіка і вся країна повинна мати чіткий план, де будуть розписані всі комплексні заходи, які має провести країна. Збройні сили й так готові до війни, вони через 72 години будуть готові піти на кордон. Але пройде час, у них закінчаться припаси, боєприпаси, зброя, будуть поранені, і країна має їх забезпечувати всім необхідним. То чи готова сьогодні Україна забезпечити Збройні сили? Я в цьому указі, хотів би знайти відповідь, але поки що не знайшов.

- Для вас зрозуміло, чому воєнний стан вводиться саме на 30 днів, замість 60-ти, як хотіли спочатку?

- Я так розумію, що це політична домовленість.

- Просто показати Росії, що ми готові в будь-який момент дати відсіч?

- Росії показувати, що ми готові, треба було ще вчора: закрити кордон, перестати торгувати з агресором. Декілька днів тому прийняли воєнний стан, а сьогодні вугілля з РФ приходить, як і раніше.

- Як введення воєнного стану може вплинути на ситуацію в Азовському морі?

- Я ще декілька місяців тому говорив, що будуть провокації в Азовському морі, і ось, що вийшло. Я не буду сьогодні обговорювати, хто саме приймав такі рішення і для чого. Але, коли ви посилаєте людей захищати країну, але не залишаєте їм шансу повернутися - це дуже неправильна політика. Два катери, у супроводі буксирів, знаючи, про те, що там є дуже серйозна команда з кораблів РФ та федеральної служби безпеки РФ, вони знали, що там буде провокація. Але залишились сам на сам. Їм не допомогли не тому, що ми такі погані, а тому що не дозволяють можливості. Тобто ми їх що, кинули?

Далі, ми з 2005 року всьому світу заявляли про те, що в Україні починається програма зі створення нового корабля бойового класу "Корвет". Аналітики тоді прогнозували, що незважаючи на те, що у нас добрі стосунки з РФ, що ми "брати", уже тоді прогнозували, що може виникнути конфліктна ситуація через ресурси, через наш рух до НАТО. У нас був час, коли Чорноморський флот базувався на нашій території, і ми тоді говорили, що необхідно цей час використати і розбудовувати свою армію. Якби ми реалізували ту програму, то у нас сьогодні було б 8-12 корветів. І у агресора не було б бажання навіть провокувати на конфлікт. А маленькі катери з військовослужбовцями, які на них перебували, були не призначені для виконання таких завдань. Перш за все, це прорахунки нашої держави у сфері політики й оборони. Її треба негайно змінювати, вона не може залишатися, якою є на сьогоднішній день.

- Як може вирішитися ситуація із захопленням наших кораблів?

- З тієї інформації, яку я маю на сьогодні, наші кораблі запрошували дозвіл. З юридичної точки зору, наші кораблі дотримувались правил. Хоча, які там правила… Думаю, що будемо намагатись доводити всім, що Україна нічого не порушувала, я стверджую, що вона нічого не порушувала. Дуже розраховую на допомогу наших партнерів. РФ створює ситуацію, потім потихеньку відходять і дивляться, яка буде реакція. Тобто вони щось опрацювали, вони щось для себе визначили і просто чекають, яка ж буде реакція. Країни-партнери уже сказали, що вони дуже схвильовані, а деякі, наприклад Німеччина, навіть попросили докази агресії в Азовському морі. Але як ми самі до цього ставимося: коли Верховна Рада зібралась для прийняття відповідального рішення, чому ж було одразу не внести зміни до бюджету і не виділити п’ять-десять мільярдів гривень додатково для Збройних сил, які були б спрямовані на морські сили? А зробити це могли, гроші були.

- Зараз у Росії вже судять 24 наших українських моряків за їхніми законами. Які в України є можливості повернути їх додому? Може, обмін?

- Мої припущення, що не буде ніякого обміну, так як це не військовополонені, це військовослужбовці Збройних сил України, які діяли згідно з чинними законами. Я думаю, що РФ вчинить наступним чином: по-перше, буде визнано порушення російського кордону, по-друге, буде адміністративне покарання, а далі наші моряки будуть повернуті в Україну. Це мої припущення, але з Росією ніколи не можна вгадати, як складуться обставини.

- Тобто їх не посадять?

- Я думаю, що ні. Реакція на цю подію у світі вже настільки вийшла за межі стосунків двох країн, що, думаю, вони будуть шукати шляхи, як вийти з цієї ситуації.

- В України вже є стратегія, що саме робити з Азовським морем?

- Я хочу в це вірити, але якби вона була, ми б про це почули. Я взагалі хочу, щоб ми мали чітку позицію. Хіба у нас проблема тільки в Азовському морі? Є багато інших проблем, які потребують вирішення. Влада має виходити до людей і говорити: "Шановні люди! Ми з вами разом, політика наша ось така, робити будемо ось такі заходи, очікуємо від вас підтримки". А у нас все навпаки.

Поки влада не буде відкрито говорити з своїм народом, говорити про стратегію національної безпеки, народ буде шукати відповідь самостійно. А ми не знайдемо, бо різні експерти будуть говорити про різні точки зору, і до вечора наша голова не бути сприймати нічого. Я хочу, щоб наш президент виходив і доповідав країні про те, що він зробив.

- Чого далі очікувати від Росії? Зараз вона притихне в Азовському морі чи будуть продовжуватись провокації?

- У найближчій перспективі, як мінімум до виборів в Україні, Російська Федерація, буде проводити подібні провокації, щоб тримати всіх "у тонусі" та показувати, що все ж таки вони контролюють ситуацію. Я, звісно, можу помилятись, але моя оцінка, що сьогодні економіка Росії не готова до широкомасштабного вторгнення в Україну. Плюс, враховуючи сьогоднішній стан нашої армії, операція буде не такою легкою, як вона їм здається. Думаю, що аналітики в Генштабі РФ є, і вони це прогнозують, і нашу територію уже так просто не отримають. Тому не думаю, що в їх головах такі дурні думки. Але ми маємо постійно бути готовими до провокацій,на які потрібно дуже ретельно реагувати, та прораховувати 10-15 варіантів виходів із таких провокацій. Вихід є завжди, але необхідно його шукати і думати саме про це кожного дня.

- Якщо будуть такі провокації, чи можливо, що воєнний стан буде продовжено на більш тривалий термін?

- Я не виключаю цього варіанту. Якщо для цього будуть підстави, це вже буде не провокація, а дійсно загроза, то думаю, що можливий варіант введення воєнного стану на всій території України і більш рішучі заходи, ніж ті, які є на сьогодні. Війну неможливо спрогнозувати.

Катерина Шумило

2 12 2018

https://apostrophe.ua/ua/article/politics/2018-12-02/azovskiy-krizis-u-rossii-est-prichinyi-prodoljat-provokatsii-protiv-ukrainyi/22397