на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Politeka

Путін дійсно готує референдум на Донбасі:
підтвердили в Кремлі

Під час двосторонніх переговорів в Гельсінкі 16 липня президенти РФ Володимир Путін і США Дональд Трамп дійсно обговорювали можливість проведення на окупованій частині Донбасу референдуму

Цю інформацію підтвердив помічник голови Кремля з міжнародних справ Юрій Ушаков.

“Ця пропозиція обговорювалася, поки реакції немає”, – заявив він.

Раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін за закритими дверима розповів російським дипломатам, що зробив президенту США Дональда Трампа пропозицію про новий «референдум» на Сході України. При цьому Путін нібито погодився не оголошувати план публічно, давши американському президенту обдумати пропозицію, яка має на увазі голосування під егідою міжнародних спостерігачів жителів окупованих територій Сходу України щодо статусу цих територій.

Зазначимо, політичний експерт Петро Олещук прокоментував інформацію про проведення на території окупованого Донбасу референдуму. На думку експерта, подібні заяви можуть бути пробною кулею або інформаційною пасткою.

встреча

“З оприлюдненої ЗМІ інформації не зрозуміло, про який референдум йдеться? Які питання будуть виноситися? Про повернення ОРДЛО під юрисдикцію України, про відділення від нашої держави, федералізацію? Це дуже абстрактний приклад, швидше за все, це інформаційна пробна куля, щоб всі почали обговорення”, – прокоментував Олещук.

“Зараз особливо нема про що говорити. Трамп є готовим до такого сценарію. Його цікавлять хороші відносини з Росією. А це неможливо, поки не буде закрите питання України. Для Трампа Україна – незручна перешкода, яка стоїть на шляху його “геніальної дипломатії”. Але у нього є певні обмеження. Трампу доведеться балансувати між своїми бажаннями і думкою американського політичного істеблішменту”, – підкреслив Олещук.

донецк

Нагадаємо, голова Ради національної безпеки США Гарретт Маркис заявив, що Вашингтон не розглядає питання про підтримку можливого проведення на Донбасі будь-якого референдуму.

Як повідомляла Politekaпрес-секретар Держдепартаменту Хізер Науерт також відзначала, що у Дональда Трампа не розглядають питання підтримки референдуму на Сході України, так як вважають його нелегітимним.

Також Politeka повідомляла, що росіяни, можливо, брешуть про зустріч в Гельсінкі: в США вирішили розкрити зміст бесіди Путіна з Трампом.

25 07 2018

https://politeka.net/ua/news/world/686610-putin-dejstvitelno-gotovit-referendum-na-donbasse-podtverdili-v-kremle/