на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Politeka

Йому властиві собачі звички: Червоненко закликав Україну
здатися Путіну, українці розлючені

Екс-політик Євген Червоненко запропонував Петру Порошенко негайно підписувати «мирний договір» з Володимиром Путіним

 

Колишній чиновник і нардеп Євген Червоненко в прямому ефірі одного з телеканалів виступив зі скандальними заявами, фактично закликаючи Україну до капітуляції перед Росією і терористами з «ДНР» і «ЛНР».

Так Червоненко закликав провести референдум на тимчасово окупованих територіях Донбасу. «А чого ми боїмося? Ми ж говоримо, це українці? Так пустіть їх на референдум, але проводити його повинні ми», – закликав екс-політик.

Цим Червоненко фактично повторив ідею президента РФ Володимира Путіна про проведення референдуму на сході України, яку він озвучив на зустрічі з президентом США Дональдом Трампом. При цьому Путін нібито не погодився оголосити про цей план публічно, давши Трампу час обміркувати пропозицію. Надалі в Раді нацбезпеки США і Держдепартаменті заявили, що не розглядають жоден з варіантів проведення референдуму на території окупованого Донбасу.

Також Червоненко заявив, що на місці Порошенко поїхав би «підписувати мир» з «сильним» Путіним.

«Я вже рекомендую це відкрито Порошенко. Я б поїхав до Путіна. Клянуся, я б не принизився і на коліна б не падав. Я сказав би: «Володимир Володимирович, Столітня війна теж закінчується. Ви – сильніше, але ми – міст. Ви втрачаєте через нас санкції…

Якщо я президент своєї країни і люблю своїх людей, я підписую з вами мир, ви берете на себе роззброєння Донбасу і вибори під міжнародним контролем: і вашим, і нашим, і ООН або які там спостерігачі. Ми натомість гарантуємо позаблоковий і нейтральний статус. Жодної ракети ПРО не буде», – сказав Червоненко.

Ця ідея Червоненко буквально підірвала соціальні мережі. Колишній житель Луганська, а нині переселенець, Семен Дорохін звернувся до нього з відкритим листом. «Приїжджайте в Донецьк до Захарченка і заявіть йому, що проводите референдум за українськими законами. І бажано все це на камеру, потім покажемо цю виставу всім. І якщо Ви доживете до наступного ранку, я Вам в підвал тортик передам (не «рошенівський», не переймайтесь)… Тільки матрацик з собою не забудьте захопити, а то підвали там холодненькі – застудитися можна навіть в таку спеку», – радить луганчанин.

«Так чого ж їм так кортить. Референдуми і тільки вони. Чи не пішли б вони всі по камерах, зрадники», «Це дійсно ворог», «Наперсточник «червонець» ще й гниль, і просто дол … б», «Мерзота і зрадник, геть з України!», «Йому властиві абсолютно все собачі звички, крім вірності», «Юда, 100% зрадник, працює на Кремль», «Чому б йому не порадити Ізраїлю скласти зброю і здатися арабам», – пишуть українці в коментарях.

https://politeka.net/wp-content/uploads/2018/07/Screenshot_1-30.jpg

Раніше повідомлялося, що українці влаштували бойкот телеканалу «112» після того, як гостем студії став скандальний екс-політик і екс-чиновник Євген Червоненко. Це сталося після того, як в прямому ефірі Червоненко назвав захисників України найманцями.

«У владно-елітно-телевізійних колах прийнято вважати, що наш народ/глядач – він, в принципі, дурень. А це, як би сказати, не зовсім так… Різке падіння переглядів 112 каналу після того, як їхній гість студії Червоненко почав нести якусь відверту нісенітницю», – зазначив журналіст Айдер Муждабаев.

Нагадаємо, раніше Червоненко зробив скандальну заяву про квітучий Крим.

Як повідомляла Politekaекс-політик назвав українців «слабким бидлом».

Також Politeka писала, що Червоненко похвалився тим, як відправляв літаки за російськими виконавцями і заявив, що його «ображає» заборона на їх в’їзд в Україну.

25 07 2018

https://politeka.net/ua/news/politics/686710-emu-svojstvenny-sobachi-privychki-...