на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Ярослав Дашкевич, професор

Як Московія привласнила історію Київської Русі

Московія як князівство виникло 1277 року за наказом татаро-монгольського хана Менгу-Тімура й було звичайним улусом Золотої Орди.Першим Московським князем став Даниїл (1277-1303) (молодший син Олександра Невського).

Від нього пішла династія московських князів Рюриковичів. 1319 року хан Узбек назначив свого брата Кулхана удільним московським князем, а 1328 року--- Великим Московським князем. У російській історичній літературі названий як Калита, Хан Узбек, прийнявши іслам, знищив майже всіх князів Рюриковичів. 1319-1328рр. відбулася зміна династії Рюриковичів на династію Чингізидів у Московському улусі Золотої Орди. А 1598 року в Московії перервалася династія роду Чингізхана, яка почалася від князя Івана Калити (Кулхана). Тобто понад 270 років Москвою правили чистокровні Чингізіди.

Нова династія Романових (Кобилиних) 1613 року зобов'язалася свято зберігати давні традиції і присягла

на вірність старій династії Чингізидів.

Московська православна церква 1613 року стала стабілізуючою силою, яка забезпечувала зберігання татаро-монгольської державності в Московії.

Московія, є прямою спадкоємнецею Золотої Орди -- держави Чингізидів, тобто насправді татаро-монголи були "хрещеними батьками" московської державності.

Московське князівство (а з 1547 р. царство) не мало жодних зв'язків до 16 ст.з князівствами Київської Русі.

 

Великороси.

Плем'я великоросів, або російський народ, як він сьогодні зветься, з'явилося близько 15-17 ст. ст. серед фінських племен: мурома, мері, весі, та ін. Тоді зароджується його історія. Немає історії великоросів на землі Київській!

Історія великоросів починається із Заліської землі, з Московії які ніколи не були Руссю. Татаро-монголи, що прийшли на ці землі,зробили вагомий внесок у формування "великоросів". Українців, які з'явилися як нація в 11-12 ст.ст., а можливо, й раніше,оголосили "малоросами" й узялися втокмачувати цю версію всьому світові. За найменший відступ від цієї версії людей страчували, знищували, засилали в ГУЛАГи, Радянський період був особливо жорстоким. За той час Україна втратила понад 25 мільйонів своїх синів і дочок, які загинули у війнах за інтереси Росії, під час колективізації, на висилках і в катівнях.

Так "старший брат", "великорос" змушував жити "молодшого брата", "малороса" в жорстоких "обіймах любові".

1 08 2021

https://www.facebook.com/groups/141943986469657/permalink/809879419676107/