на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Гліб Бабіч

Закон "про народовладдя" -
просто чергова віха на шляху знищення України

Все просто. І вам про це вже не раз говорили.

Закон "про народовладдя" - просто чергова (але велика) віха на шляху знищення України. В найнадійніший спосіб - шляхом передачі її в руки сил оріентіровних на головного ворога.

Простий план дає деякі збої, завдяки чому нам стає видно "підкилимну" частину процесів. За цим планом всю брудну роботу і все "зашквари" повинна взяти на себе монокоаліція і "найвпливовіший".

Саме тому у ОПЗЖ було таке собі "вільне голосування". Де 7 утрималися, а аж 15 проти. Ну, для своїх виборців у них є аргумент. Вони хотіли, щоб в законі були прописані ще й регіональні референдуми (привіт ДНР! Як живеш, ЛНР?).

А ще їм немає ніякого сенсу палитися. Якщо (коли) прийде їхній час - вони скажуть "не ми цього хотіли - ви хотіли".

Владна "партія тих. хто йдуть до прірви" панікує, і шле сигнали ОПЗЖ про готовність до злиття в будь-якому з екстазів. Ось і новоспечений "рот влади" Арестович слідом за майстром контекстів Арахамією - говорить про те, що партія Бойко - дуже українська партія.

І відкриття нових справ на Порошенко і Байдена (перше - звично і смішно, друге-суіцидально), і виграш Портновим суду першої інстанції по знищенню згадок про Майдан зі шкільних підручників -саме з цієї обойми.

Просто одні готові перестати "працювати під прикриттям" і об'єднатися з другими.

Але "другим" це не потрібно. "Більшості" давно видали лопату. І її завдання закопати себе самим, і взяти на себе всю повноту "народного гніву". А заодно й вирити фундамент для того, що побудують "нові українські патріоти" з російським ухилом.

Що до закону - ви вже бачили сто детальних аналізів. Там теж просто.

Народу пропонують замінити парламентаризм з завжди поганими депутатами (бо пишуть якісь дурні закони) - на "пряме управління". Найчеснішими, чистими і все знаючими людьми - усередненим народом.

Якими тепер легко буде маніпулювати будь-якій владі. Яка зможе виносити потрібні їй питання, минаючи номінальний парламент. Маніпулюючи привченими до маніпуляцій людьми. І підтасовуючи результат в незрозумілому "електронному варіанті".

А наявність головного пункту "про зміну території1' - найпростіше питання. Якби територію не збиралися "змінювати" - цього б пункта взагалі ніколи не виникло б, навіть в самому ідіотському законі. Є простий розрахунок на максимально можливий результат таких референдумів.

Якщо завтра винесуть перше питання "Чи хотіли б ви визнати "незалежність" Донбасу, і виключити його зі складу України - і війна відразу закінчиться" - захоплена більшість заволає "Тааааак!".

А коли післязавтра, їм запропонують офіційно відмовитися від Криму, в обмін на дешевий (на якийсь час) газ з Росії, і зменшення комуналки - крик "Таааак!" буде ще голосніше.

Десь там. в зовнішньому світі, тихо знімуть санкції з росії. і чудовисько розправить плечі.

А всередині країни перестане існувати народ, і будь-які зачатки Нації.

Залишиться керований "охлос". що пожирає власну країну, і себе.

Якому будуть підкидати смачні ідеї. Від "відняти і поділити" по волі народу. До оголошення поза законом будь-якої частині суспільства, по будь-якою ознакою.

Це все вже проходили протягом тисячоліть. І тільки ми прийшли до цього в найбільш просунуте століття.

Все питання в тому, що у них залишилося мало часу. І цей закон має відновити і консолідувати розпливчатий електорат. Який повинен "докошмарити" владу на "майданах за миску", після чого кермо можна прибрати до рук «російської української опозиції».

А плюсом є те. що до свідомої і по справжньому української частини суспільства поступово доходить необхідність залишити захоплюючу гризню між собою, і повернуться на бойові позиції. Тим більше, що навіть статистика говорить про те, що маятник впевнено рухається на нашу сторону.

І наша консолідація важить на порядок більше умовної "консолідації” будь-якої "умовної' більшості.

І відкотити і виправити все, що навернув це цирк - ми теж зможемо досить швидко.

Біда тільки в тому, що більша частина з Нації здатна не дії тільки тоді - коли спільний корабель зануриться вже наполовину, і почне черпати воду бортами. Правда ми вмудряємося виплисти і тоді. Правда, в цей раз в нашому борті вже не колупають - рубають грунтовну діру.

А скоро спробують підірвати наш корабель під три чорти. "За бажанням пасажирів корабля".

Той хто змирився з напівзатопленим станом - обов'язково піде на дно.

Так що не дивуйтеся, що відбувається. Дивуйтеся тому - як ми це все допустили.

І ще. Всім прихильником "негайних дій" і криків "Доки?".

Про що ви? Я вам на військовій мові скажу (і це не про переворот, пане майоре) Там де можливо діяти тільки силами умовного батальйону - силами умовної роти нічого не вийде. Крім героїчної загибелі роти.

А нас поки і роти не набереться.

Подумайте про це на дозвіллі. Без референдуму.

27 01 2021

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1371031649904900&id=100009942336757