на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Микола Бєлєсков

2,5 місяці воєнної напруженості...

2,5 місяці воєнної напруженості, яку ініціювала Московія, і ми на жаль не найкраще себе показуємо в інформаційній боротьбі в західних ЗМІ - мова йде про те, що нас представляють як апріорі програвших в випадку розширення масштабів агресії, а Московію такою, яка може реально досягнути своїх політичних цілей застосуванням військової сили.

Жаль в цьому контексті що в нас не розроблена низка месиджів які транслювалися б спільно на зовні і стосувалися двох основних моментів - об'єктивні обмеження, які постануть перед ЗС Московії і те що лише безконтактні бойові дії в кінці кінців не допоможуть Московії.

По об'єктивним обмеженням це постійно нагадувати, що лише малювати стрілочки на картках із глибокими ударами на сотні кілометрів легко. Війна на суші це важко навіть в плані здійснити марш із точки А в точку Б, вже не кажучи про ведення боїв. А операція це тисячі окремих епізодів де щось точно піде не так як планувалося. Окремо на скільки реально вистачить сил ЗС Московії на агресію із шириною фронту і глибиною якою нас до прикладу видання BILD лякало. Окремо питання логістичної забезпечення бойових дій відповідного масштабу і інтенсивності. Окремо питання наявності навичок і вмінь вищих військових провернути таке чого не робилося із 1945 року.

По другому напрямку чітко нагадувати що нав'язувати політичну волю можна лише контролем території. Ніякі безконтактні бойові дії де в ЗС Московії перевага над ЗСУ не вирішують цього завдання - це лише заходити військами. А заходити військами це так чи інакше створити основа для того щоб слабший навязав ближній бій, де будуть нівельовані всі переваги в безконтактних бойових діях. Розкручувати всі історії де технологічніша строна в кінці кінців змушена була піти - включно із останнім кейсом Афганістану.

Але уви і ах. Нічого такого не було розроблено і проведено. Тренінги, семінари і курси із страткому виявилися непомочні. PsyOps теж туди.

15 01 2022

https://www.facebook.com/100010617637517/posts/1570310616666178/