на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Відкритий лист українських інтелектуалів опубліковано на "Die Welt"

“Дорогі німці, вам не соромно?”

Уряд Німеччини в понеділок публічно підтвердив продовження закупівлі нафти і газу в Росії . Таким чином Німеччина погодилася продовжувати фінансувати несправедливу, криваву війну Путіна проти українського народу. Німеччина винна вдруге. Перший раз – під час Другої світової війни, коли вермахт і СС знищили слов’янське та єврейське населення та вивезли мільйони українців до Німеччини на примусові роботи.

Ми хочемо нагадати німцям і федеральному уряду про їхню історичну відповідальність перед Україною. Історичним фактом є те, що для завоювання України спочатку були використані всі сили нацизму, за винятком приблизно 10 відсотків іншої території Радянського Союзу. Ця країна мала найбільшу кількість жертв серед цивільного населення. Зараз путінські війська систематично бомбардують житлові квартали Харкова з населенням-мільйонником та інші імпровізовані окуповані міста та селища.

Путін вбиває мирних жителів, щоб довести те, що неможливо довести, а саме неіснування української нації . Але кілька днів героїчного опору кривавому диктатору дали зрозуміти світові, що українська політична нація як ніколи згуртована навколо вільно обраного президента та уряду і ніколи не піде перед вимогами божевільного лідера наляканої Росії.

Тоді ти більше не маєш права говорити: «Ніколи більше

Громадяни Німеччини! Відкрийте очі і виконайте свою історичну відповідальність. Хоча ніхто з вас особисто не підтримує і не фінансує військову машину, подібну до Гітлера та Сталіна, ви робите це колективно через свій уряд. Вони фінансують злочини проти людяності в Україні, країні, яка сьогодні також захищає демократію та безпеку Німеччини життям своїх синів і дочок.

Ми вимагаємо, щоб федеральний уряд приєднався до енергетичного ембарго проти режиму Путіна . Валютні надходження від експорту енергоносіїв підтримують російську агресію проти України та Європи. Є альтернативи російській енергетиці. Сусідня Польща наступного року припинить імпорт енергоносіїв з Росії. Відкласти зупинки вугільних чи атомних електростанцій. Припиніть допомагати поплічникам Путіна ховати гроші в німецьких банках.

Дорогі німці, вам не соромно? Якщо ви не припините фінансувати зловмисника, ви більше не маєте права говорити: «Ніколи більшеДійте зараз, щоб бути чесними з собою!

 

Підписанти: Yevgen Bistritskiy Michael Gonchar Валерій Пекар Тарас Возняк Petro Burkovskiy Tetiana Pechonchyk Anatoliy Karas Olexandra Matviychuk Constantin Sigov Olexiy Haran Юлія Кириченко Maksym Yakovlyev Alyona Getmanchuk Tyshchenko Yulia Вадим Міський Andrei Kurkov Serhiy Kvit Юрко Прохаско Юрій Андрухович Юрій Дуркот Катя Петровська

10 03 2022