на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Тарас Стецьків

Божевільного російського маніяка треба зупиняти вже

Другий тур переговорів з російським агресором не брав жодних результатів. І не міг дати. Не дасть третій, четвертий і п'ятий.

Оскільки божевільний російський неадекват ставить одну умову: капітуляція української арміі і Украіни як держави.

Як би не було важко усвідомити,але ми повинні зрозуміти-доля цієї війни залежить від здатності наших Збройних сил битися з російським агресором. Від стійкості Президента і політичного керівництва краіни.

Від здатності українського суспільства підтримувати армію і владу.

На сьогодні всі ці три компоненти присутні і Украіна демонструє дивовижну стійкість і мужність у захисті своєї незалежності.

Так, для нас важливі санкції Заходу, які він наклав на Росію. Їх дія повною мірою стануть проявлятися через три, чотири тижні.

Можливо до цього часу Захід дозріє до того щоб накласти на Росію повне нафтове ембарго. Іран спокійно зможе за містити російську нафту на світовому ринку.

Нарешті в Україну пішло новітнє озброєння у вигляді систем ППО. А ще нам треба протиракетні системи і літаки, раз Захід не може наважитись запровадити над Україною без політну зону.

Він боїться, що це означатиме пряме зіткнення з Росією і третю світову війну. Хіба не видно, що вона вже почалась. І якщо Украіна впаде, Путін попре на Європу.

Правильно сказала Грібаускайте: війну Росіі проти Украіни можна зупинити лише війною. Переможною війною усього Заходу проти Росіі.

А Захід даючи нам зброю і боєприпаси не хоче втрутитись військово. І ми воюємо з Росією один на один. Вони все ще думають, що Украіна справиться самотужки.

Так, ми будемо битися до кінця. У нас немає іншого виходу. Проте, коли б Захід став з Україною пліч о пліч як військова сила все закінчилось значно швидше і Украіна уникало б нових великих жертв.

Захід нам каже, що в такому разі Путін застосує обмежений ядерний удар по Європі, можливо по США.

Але,якщо Захід зараз не наважиться зараз втрутитись він все одно неминуче опиниться перед ядерним шантажем Росіі і якщо не стане на коліна він отримає ядерний удар по своїй територіі.

Божевільного російського маніяка треба зупиняти вже і зараз. Шляхом негайного створення західної демократичної ядерної військової коаліціі, де Украіна знаходиться нa першій лінії боротьби.

Інакше Захід потім може заплатити незмірно вищу ціну за перемогу над російським збройним імперіалізмом ніж зараз.

Ціну доведеться заплатити в будь якому разі. І Украіна платить іі вже, кожен день і кожну ніч. Проте, в разі максимальної консолідації НАТО зараз ця ціна буде значно меншою.

Хай думають. В будь якому випадку Украіна буде збройно битися з російським агресором. З Заходом чи без нього.

 

4 03 2022