на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Glen Grant, Defence and Reform Expert

Війна – повідомлення для Зеленського

Війна затягується і позитивного закінчення не видно. Росія поступово просувається вперед. Це тотальна війна і вона може тривати ще багато-багато місяців.

Путін не здасться лише тому, що ми на це сподіваємось. Ми повинні виграти цю війну, а це означає відбити території силою. Це означає, що армія має бути перебудована під цю задачу. Припускати, що раптом все закінчиться славною перемогоюце мрії дурнів. Її потрібно виграти.

Кроки:

Потрібно створити воєнний кабінет з найкращих мізків у цій країні (відкинувши політику).

Необхідна чітка стратегія, як виграти, а не просто хоробро програти. Найкращі уми мають написати її до кінця цього тижня.

Потрібно перезапустити промисловість на заході. Кожен, хто зараз знаходиться в територіальній обороні та працює на виробництві, у харчовій промисловості чи сільському господарстві, має повернутися до роботи.

Нам потрібна потужніша урядова організація на західних кордонах, щоб пришвидшити надання допомоги, військову підтримку і бізнесову діяльність (це вимагає урядового міністра, який не сидітиме в кабінеті в Києві).

Ми потребуємо масової побудови дешевого житла для біженців на заході (подивіться, що інші країни будували в роки Другої світової).

Харчова промисловість потребує чіткого розуміння щодо податків і фінансів, щоб виробляти все необхідне на цей та наступні роки.

Використання національної робочої сили потребує переосмислення. Не має сенсу тримати керівників з хорошим бізнесовим мисленням з рушницями на блокпостах. Так війну не виграєш. Це тупо. Ми потребуємо доктрини щодо використання робочої силихто що має робити, коли і навіщо. Розумні люди можуть бачити, що це зараз робиться неправильно. Це демотивує.

Необхідно потужнішу і швидшу систему закупівель. Я рекомендую, щоб весь цей процес для оборони передали людині з бізнесу. Це хороше місце застосування для досвідчених людей з бізнесу.

Військовим потрібен політичний радник на повну зайнятість у ставці, щоб відслідковувати плани та перевіряти, чи вони політично відповідають тому, що зараз треба – наприклад, щодо необхідності звільнити Маріуполь. В жодній війні не можна дозволяти лише військовим вести війну самостійно. Війнице політика і вони потребують моніторингу 24/7 з боку уряду. Політичні цілі мають бути зрозумілими для всіх командирів.

Армію необхідно оживити. Не має сенсу мати величезну ТрО, тоді як армія втрачає силу. Зі всіх резервів, обладнання і поставок потрібно створити армію номер 2 для контратаки. Потреби армії мають бути важливіші за потреби ТрО. Це також означає зміни у військовій командній структурі. На рівні командування витрачається занадто багато часу на те, як ми воюємо сьогодні, і не достатньо – на те, коли і де ми воюватимемо завтра.

Нам потрібна належна інформаційна система, щоб правдиво повідомляти громадськості, що відбувається. Сьогодні занадто багато політичного чтива і просто їжі для мас. Потрібна правда, а не радянський піар.

Дякую Романенку за деякі з цих ідей.

Please share. 

16 03 2022

https://censor.net/ua/blogs/3325615/vyina_povdomlennya_dlya_zelenskogo