на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Богдан Кушнір, український журналіст і письменник

Чергова машкара диктатора

12 червня російський державний телеканал розповсюдив дивне відео із захмелілим путіним.

Чергова машкара  диктатора

російський диктатор з бокалом шампанського в руках на застіллі в кремлі, злегка «подшофе», переконував лауреатів державних премій, що житлові будинки знищує не російська армія, а українська.

«Навіщо, скажімо прямо, противник б’є по житлових кварталах? Жодної логіки. Заради чого, навіщо, в чому сенс? І по явно гуманітарних об’єктахце дивно. І військового сенсу нема жодного, він нульовий», — артистично обурювався диктатор.

На тлі інформації про десятки тисяч загиблих мирних людей через путінську божевільну авантюру ці кадри нічого іншого, окрім огиди і здивування, не викликали. На яку публіку розрахована ця маячня?

За інформацією ООН, за час війни в Україні загинули й були поранені 23 600 мирних жителів. Через збройну агресію, за даними Генпрокуратури України, загинуло 487 дітей. Від удару російської ракети тільки в Умані загинуло 23 особи, серед них — четверо малюків.

Як повідомило «Агентство», з дев’яти премій п’ять російський диктатор вручив тим, хто причетний до окупації регіонів України. Тільки це нагадало, що рф воює з Україною. Жодного військового на прийомі в георгіївському залі кремля не було.

Кадри із захмелілим диктатором можна було б вважати ляпом пропаганди, якби цю інформацію дослівно не розповсюдило й ТАСС. Схоже, це ноу-хау кремлівських піартехнологів, які перед президентськими виборами створюють нову машкару диктатора-миротворця. Через те, що нічого позитивного цей режим не створив, вони вдаються до повернення давно забутого старого.

У росії як щось нове розрекламували тему створення студентських будівельних загонів. Тільки тепер освоюватимуть не цілину чи Сибір, а відновлюватимуть знищений режимом Маріуполь. Планують направити туди тисячу студентів. Про кращу можливість дізнатися правду про путінський режим, ніж все побачити на власні очі, годі й мріяти.

«Сьогодні нам намагаються нав’язати ідею, що путін і росіяце одне й те саме. Намагаються з різних боків. Але я впевнена, що це не так. росіяце люди, які не здаються і змінюють її на краще», — вважає опозиційний політик Юлія Галяміна.

У той час, коли путін шліфував брехливий спіч «про знищення противником житлових об’єктів», у Кемеровській області жителі Улус-Мозжухи вийшли на народний схід. За повідомленням NGS42.ru, в кузбаському селищі, що на західній околиці Кемерованайбагатшого регіону рф на корисні копалини, 30 років нема води. Місцеві жителі принесли з собою каністри з каламутною рідиною із власних свердловин

путін готовий навіть власний народ втопити заради маніакальних ідей «збирання нових територій» — це реальні штрихи до його нової машкари, які жодним бокалом шампанського не заретушувати. Майже як у Гітлера, котрий проповідував: «Якщо мені судилося загинути, то нехай загине й німецький народ, бо він виявився негідним мене». «А навіщо нам такий світ, якщо там не буде росії», — залякує російський диктатор.

Як вважає письменник Пітер Померанцев, росії не вдалося створити успішну модель, до якої б хотіли приєднатися інші, тож їй просто нема чого запропонувати, окрім як затягувати решту на власне дно.

«Як ви смієте так жити», — такі графіті залишали російські солдати в Бучі.

13 06 2023

http://www.golos.com.ua/article/371527?fbclid=IwAR0yxXXiEZdySNp8jABQrGAReZvjnvuo16-lK0HISrIJbJHokbbQUkbM7Qc