повернутися Ї: дискусія

Микола Ляхович

Чи зведуть неонациські гапони революцію на манівці безперспективного бунту?!

14 жовтня 2012 (замітка у життєписі на facebook)

Сьогодні політичний мародер Юрій Михальчишин, який раніше зарекомендував себе маргіналізацією українського націоналізму, а також дискредитацією цього явища пропогандою нациської ідеології (в суміші з елементами ліворадикалізму), видав нову порцію "інтелектуального лайна". Важко сказати чи сталось це по Фрейду, чи це свідома гра відкритими картами, але Михальчишин заявив себе ще й до всього таким собі сучасним неонациським "Гапоном", видавши наступне:

"Сьогодні остання мобілізація перед війною. За два тижні "Свобода" почне справжню боротьбу проти влади. Сьогодні ми говоримо про революцію, але не про ту цитрусову революцію, яка створена на гроші американських політтехнологів. Ми говоримо про революцію, яка була за Коліївщини"

Справа навіть не в тому, що цей галицький "Гапон" заговорив штампами Кремля, як то про "цитрусову революцію, яка створена на гроші американських політтехнологів...". Адже очевидно, що вся маргіналізація українського націоналізму, яку проводить цей блазень у Львові, в точності відтворює ті українофобні картинки, які пропагують іноземні антиукраїнські сили як на Сході, так і на Заході. Московський агітпроп виготовляє українофобські фейки, з кадрами нациської кінохроніки, де галичани у традиційному етнографічному вбранні ласкаво зустрічають нацистів у 1941 р. І тут же, щоб ніхто не сумнівався у "спадковості поколінь", ця пародія на "фюрера" з галицького колгоспу - організовує "марш вишиванок" під нациськими символами "wolfsangel" ("вовчий гак"), де навіть ради годиться, не має жодного синьо-жовтого стягу! Проте поруч підносяться і червоно-чорний стяг бандерівської революції і символи дивізії СС "Галичина", створення якої бандерівці жорстко засудили! Але ж картинка має бути "канонічєская", як у Кісєльова, при розмові про УПА - кінохроніки СС "Галичини"... І щоб ніхто не сумнівався що УПА і СС "Галичина" - це "одне й теж", а українська вишиванка тотожна нациським символам. Адже як інакше "Русскому міру" боротися з "українофілією"?!

 Але сьогодні Михальчишин відкрив ще одну грань, своєї деструктивної роботи в середовищі українського націоналізму - це маргіналізація революції у звичайний безперспективний бунт, який потягне за собою швидке придушення, масові репресії і довгі роки послушності узурпаторам. Адже хіба не до того призвела Коліївщина? Хіба вона завершилась не дупами гайдамаків настромленими на палі? Хіба не пітерські політики підбивали українців через духовенство на цей не продуманий, відчайдушний та безперспективний бунт? Хіба не пітерська Цариця Катєріна ІІ, потім видала бунтівників польські шляхті, а в обмін за це, вирішила деякі свої геополітичні проблеми? Навряд чи хто поширюватиме чутки по Західній Україні про те, що Путін видав "Золоту грамоту"... Проте очевидно, що в разі якщо за львівським "Гапоном" піде актив українського націоналізму, і піддасться на бунт - то після очевидного і природного його придушення, від цього геополітично виграє перш за все пітерський ВВП, як колись Катєріна ІІ.

Варто зазначити, що українці, загнанні в глухий кут соціальним, релігійним і національним гнітом, у XVIII ст., не мали уявлення про геополітичні інтриги своїх "єдиновірних сусідів", і не могли передбачити наслідки свого бунту. Так само й сучасний гайдамака Віталій Запорожець, перебуваючи в стані глибокої психологічної травми, не мав можливості спланувати свої спонтанні дії. Проте оратор, який називає себе "політологом", готуючись до мітингу, має можливість заздалегідь обдумати, що скаже і до чого закличе. Не дарма ж ОУН(б) так довго вичікувала, перш ніж оголосити початок "національної революції". Адже не зважаючи на шалені втрати від репресій нациських окупантів, ОУН підсилено розрощувала організаційну мережу і структуру, виробляла тактику і стратегію дій, а не закликала до "Коліївщини", відразу після ув’язнення і страт сотень своїх активістів у 1941-42рр. Але навіть ця ретельна підготовка, не принесла очікуваного результату. Адже навіть ідеолог військової доктрини ОУН Колодзінський, брав у приклад польське «Січневе повстання», яке хоч і було структуризоване і ретельно сплановане, проте не досягло успіхів. Але чому було не взяти за взірець успіхи Пілсудського, або Манергейма? Тобто тих революційно-визвольних конструкцій, які досягли успіху!?

Зараз надзвичайно важливо, щоб ВО "Свобода" подолала прохідний бар’єр, і потрапила до ВРУ, бо в іншому випадку опозиція в Парламенті не має ЖОДНИХ ПЕРСПЕКТИВ! Тому я закликав і закликаю голосувати не лише за ОО, але й за ВОС!

Та при цьому, ми не повинні соромитись робити зауваження Олегу Тягнибоку, і керівництву ВОС, з приводу діяльності таких діячів як різні михальчишини. Якщо Олегу Ярославовичу не вистачає в своєму оточенні "скомороха" - то він може собі підібрати блазня з більш дотепними жартами! Адже нам не до жартів - нам потрібен організований чин повалення узурпаторів, а не калька російського бунту - п’яного маргінальними ідеями, нещадного і безсенсовного!

На щастя, серед сотень моїх знайомих членів ВОС, майже відсутні ті, хто б пробував вступитись за Михальчишина. Більше того, добра половина погоджується з тим, що його діяльність є деструктивною для українського націоналізму. Але є два прихильника неонациської діяльності цього політичного мародера. Один з них це "видатний юрист-націоналіст" Андрій Мохник, який тролить (як він сам зізнався) мої критичні дописи щодо Михальчишина. А другого, називати не буду, проте ви можете зробити висновки про нього, якщо побачите його ММСку, зі світлиною портрету Гітлера, і підписом, що цей шедевр висить в його спальні…

 

Відкритим залишається лише питання - чи хватить у ВОС сил і мудрості очистити організм своєї партії від неонациських глистів?

А ми, друзі, давайте не будемо обманюватися підміною понять, і будьмо пильні! В 2004 році, нас не вдалося обманути цій банді і вона програла. Так давайте не дамо їм можливість і цей раз нас провести посередництвом медійних клоунів, різних мітингових «борців», та інших провокаторів!

 

Слава Україні!

 





 

Яндекс.Метрика