повернутися Ї: дискусія

Міжнародна місія Світового Конґресу Українців (СКУ) зі спостереження за парламентськими виборами в Україні оприлюднили попередні підсумки своєї праці

29 жовтня 2012 р. на прес-конференції в інформаційному агентстві УНІАН представники Міжнародної місії Світового Конґресу Українців (СКУ) зі спостереження за парламентськими виборами в Україні оприлюднили попередні підсумки своєї праці. Виходячи з результатів довгострокового та короткострокового спостереження місії СКУ, парламентські вибори 2012 р. в Україні не відповідають багатьом міжнародним стандартам проведення демократичних виборів.

 

Як зазначили співголови місії Павло Ґрод і Тамара Ґалло-Олексій, тюремні ув'язнення низки основних провідників опозиції, зокрема лідерів об'єднаної опозиції "Батьківщина" Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, що були визнані міжнародними юристами, правозахисними організаціями та демократичними урядами як політично вмотивовані, вже з самого початку викликали великий сумнів, чи можна було б ці вибори вважати вільними і справедливими.

 

Свої попередні висновки місія СКУ зробила до завершення підрахунку голосів та до оголошення попередніх і остаточних результатів виборів, судового розгляду можливих скарг і апеляцій.

 

Понад 250 короткострокових спостерігачів СКУ здійснювали моніторинг виборів у 12 областях України: Черкаській, Чернівецькій, Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Харківській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській і Запорізькій, а також у Автономній Республіці Крим. Представники місії СКУ також спостерігали за виборами у дипломатичних представництвах України по всьому світу.

За результатами роботи місії було опубліковано шість наступних звітів: "Порушення в утворенні виборчих округів в Україні", "Свобода засобів масової інформації напередодні офіційного старту передвиборчої кампанії", "Фінансування виборів в Україні", "Центральна виборча комісія", "Свобода ЗМІ в Україні - ІІ" та "Проведення виборчої кампанії".

 

Місія СКУ оприлюднить остаточний звіт із пропозиціями для потенційних вдосконалень після завершення виборів. СКУ дякує народу України за гостинність під час спостереження за виборами.

 

Відеозаписи з прес-конференції можна переглянути за наступними адресами:

http://www.youtube.com/watch?v=LHHgWKJz6Xs

http://www.youtube.com/watch?v=AvlDru4u_EI

 

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об'єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв'язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р. як неприбуткова організація, у 2003 р. СКУ був визнаний як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом Економічною та соціальною радою Організації Об'єднаних Націй.

 

Світовий Конґрес Українців

145 Evans Ave., Suite 207 
Toronto, ON  
M8Z 5X8 Canada

Tel. (416) 323-3020
Fax (416) 323-3250
e-mail: congress@look.ca

website: www.ukrainianworldcongress.org

 

UCC Media Contact:  

Darla Penner

Telephone: (204) 942-4627 
Email: dpenner@ucc.ca
Website: www.ucc.ca

Дарла Пеннер 

пресовий референт Конґресу Українців Канади

телефон:  (204) 942-4627

мобільний: (204) 297-2322

електронна адреса: dpenner@ucc.ca

веб-сайт: www.ucc.ca 





 

Яндекс.Метрика